Előkét hogy rögzítsem a főzsinórhoz?
Van speckó előke rögzítő megoldás. amibe csak bele kell akasztani az előkét. És akár egy kis gumival lehet rögzíteni.
én sima forgót kötök.
mind két oldalon, tehát a fózsinórt is, és az előkét is így rögzítem. Tudom, így nehezen cserélhető az előke.Egy frászt, kb 2 perc. Sosincs 1-2 előre kötött előkénél több nálam,mert csak :)
Levágom, kötöm, és kész.
Az első válaszadúhoz hasonlóan én is a gyorskapcsot ajánlom!
Annyi a dolgod, hogy a horogelőke végére kötsz egy hurkot és azt akasztod bele a gyorskapocsba. így sokkal gyorsabb lesz a csere. Csak el ne felejts a gyorskapocshoz gumihüvelyt beszerezni ( mondjuk együtt is lehet kapni a kettőt). Ezt a gumihüvelyt felhúzod az előkér. Miután biztosítottad a gyorskapcson az előkét, húzd rá a gumit, hogy nehogy kiakadjon a zsinór és hogy gubancmentes legyen!
A kettes vlaszadónak üzenem: igenis nagyon sok időt elrabolhat az, hogy nincs nálad több előre kötött előke. Nálam egy külön előketartóban van vagy 30 előrekötött. Különböző méretű horgokkal, különböző fonott és fluorocarbon zsinórokkal, különböző hosszúságokban. direkt azért, hogy ne érjen meglepetés!! Akármilyen csalizási módszert kell bevetnem, akármilyen helyzetbe cseppenek, azonnal kb.10 másodperc alatt lecserélem az előkét ahelyett, hogy több percig kötögetném! Ez előkéket előre fel is szoktam csalizni? hogy már azzal ne kelljen foglalkozni!
összeszámoltad már, hogy egy átlagos 8-10 órás horgászat alatt mennyi idő telik el úgy, hogy a szerelék nincs a vízben, mert szerelgetsz, kötögetsz, újracsalizol, újrtöltöd a kosarat...stb. Elmondanám, hogy kb. 2-3 óra adódik össze egy ilyen rövid horgászat alatt is. kb. 3 órát úgy ülsz a parton, hogy nincs is végszerelék a vízben. Lehet, hogy így kerülöd el életed halát! Ha azt a három órát le lehet redukálni 0.5-1 órára, akkor miért ne tennénk meg??
#5:
Sokunk azért járunk horgászni, hogy a természetben legyünk, nem a "nagy hal"-ért... :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!