Milyen zsinórt válasszak bojlizni?
Eddig ezt használtam:
semmi bajom nincs vele, de szeretnék fluo-t, vagy valami olyat amit látok és nem kell 2 percig kutatni hogy merre megy, de nem igazán találok.
0.30-ra mondom azt, hogy a tökéletes, ennél vékonyabbat sem akarok, de a 0.35 már túl vastag.
0.30-asból viszont nem találok olyat ami megfelelő lenne. amit használok, annak a szakítószilárdsága 12,5kg. sok ilyen vastag zsinórnak 6-7kg körül van, nem értem ez hogy lehet.
mit ajánlotok, mit használjak?
a mostanival mint irtam nincs bajom, csak szeretnék szineset.
Ne a szakítószilárdság legyen az elsődleges, azok laboratóriumi körülmények között mért csomózatlan adatok, köze sincs a megadott adatoknak a valósághoz. Fontos az alacsony nyúlás, legyen úgy lágy, hogy ne hurkásodjon, láthatóság, memória.
Nekem a Carp Expert vált be leginkább fluo-ból, a narancsszínűt használom, és teljesen meg vagyok vele elégedve. A szakítószilárdsága kb. megegyezik a Sufix-éval, húzós mérlegen bemértem és nyilván nem annyira pontos, de megközelítőleg azonos eredményt kaptam mindkettőnél, pedig 5 féle kötéssel próbáltam.
Üdv,
oké hogy a szakitoszilárdságot le kell szarni, de mégis
az egyiknél a 0.30 az 12,5kg, a másiknál meg 6.3? azért ez mégis csak a fele
A Sufix, csomózott szakítószilárdságot tüntet fel, a Carp Expertnek is hasonló a valós. Nézz meg pl. magas minőségű zsinór szakítószilárdságát pl Daiwa Infinity duo.
Üdv,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!