Télen melyik halakra lehet pergetni?
Bármire lehet pergetni, talán a harcsák lustábbak. Nálunk jön a csuka, balin, sajnos a süllő már egy ideje ritkább...
A csali az vízfüggő... A damil ha fagy van akkor 18-20 as (fluo)mono, ha nincs fagy akkor pedig 10-14 fonott... Bár a balin sűrűn érzékeny a fonottra. Ha nagy hal veszélyes a terep, illetve sok az akadó akkor én 18-26 közötti fonottat is felrakom... Hogy miért, mert csak... nekem így jó.
1# vagyok
Nálunk a pergetés is eredményes. De ez is vízfüggő... meg még sok minden más.....
Az hogy a balint hogy lehet fogni.... hát nálunk 2-3-as méretű ezüst körforgókra jönnek illetve gyorsan vontatható mélyre törő sneci utánzatra. Én a dunán horgászok. Általában a kövezések, folyam szabályozó "gát"ak környékén. Többnyire sok akadó van a víz alatt, kőrakások, bedőlt fák, besodort gallyak, törések. Mivel sok a haltartó hely ezért ezeket a vízfelületek könnyebb pergetve végigfésülni mint egy kishalas úszós vagy fenekezős módszerrel. Tehát nálunk ez is eredményes. Viszont az is igaz hogy a kishalas módszer is eredményes, de az nem mindegy hogy hol... Mindig vízfüggő az hogy melyik az eredményes technika! Ezért érdemes tudni mindent, de mégis specifikálni magad az adott tóra, patakra, folyóra... Illetve sok infót begyűjteni a "helyi szakiktól"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!