Több pontyot akarok fogni tippek? Több lent
én a széki tavon horgászok és nem tudom miért nem sikerült
fognom pedig sokszor kint voltam a legkiválóbb etetőanyagokat használom de nem igen sikerül tippeket kérek
olyanokra gondoltam mint csalizási tippek szerelékek stb
ilyeneket használtam nyáson de ezzel azért sikerült fognom 1-2 de a telepitésekhez képest ez nagyon kevés
de köszönöm még jöhetnek válaszok
Üdv! Bár nem ismerem a széki tavat, nem jártam még ott,
de egy tanács mindenképpen hasznos lehet a pontyhorgászatban.
Nádfalak előtt, akadók közelében, a legcsendesebb, legnyugodtabb helyeken,
ahol a legkevesebben horgásznak, ott mindig van ponty, több, mint az elsőre hinnénk.
Az ilyen "érintetlen" helyeken vétek lenne bevetni az etetőkosarat, pláne a part közelében,
ahol sekélyebb a víz.
A fix úszós szereléket ajánlom, amellyel csendben meg lehet horgászni a területet.
1-2 grammos fix úszó, pici horog (akár 10-es) és vékony zsinór (20-22-es)
Ha sok akadó van, ahol könnyen beszakadhatunk, akkor fonott zsinór, abból elég a 16-os is.
Ezzel a szerelékkel könnyen lehet tapogatni, tenni-venni, keresni a halat, anélkül, hogy
zavarnánk őket.
Csalinak az élőcsalit ajánlom, csonti, giliszta, de nyáron ezt a kishalak hamar le fogják
bokszolni a horogról. Ezért inkább a kukorica, amely szinte bármilyen formában, illatban jó.
Etetni is szemessel ajánlatos nyáron, amit a ponty hamar megtalál az aljzaton,
és a kishalakat is ki lehet így szűrni.
Az ilyen helyeken nem kell sokat etetni, 1-2 marékkal elég.
Az ereszték is fenék közelében legyen.
A pontynak nem probléma a sekély, 40-50 cm-es víz sem, ha ott zavartalanul úszkálhat.
Ez saját tapasztalat.
Üdv! Másik tipp; a bojlizás. Csak ezt a módszert inkább a nyílt, mélyebb részeken vesd be, mert ha egy komplett bojlis szereléket bevágsz az előzőekben leírt sekély vizű búvóhelyek közepébe, azzal csak szétzavarod a pontyokat.
Szóval a mélyebb részeken, ahol a pontyot reméled, csinálsz egy koncentrált, szoktató etetést magvak keverékéből, (főtt, vagy áztatott magvakból akár)
aromásítva, plusz néhány szem bojlit beetetsz, hogy mégse csak a horgon legyen az az 1-2 szem.
Én egy telepített tavon reggel és este olyan 12 óránként etetnék, itt többet, főleg nyáron, a magokból kb. 10-12,
a bojliból 1-2 marékkal, botonként.
Fontos, hogy lebegtesd meg a csalit, pop-uppal,
vagy hungarocellgolyóval.
Bojli helyett egyébként jó a pellet is, vagy tigrismogyoró, de bármi, amit hajszálelőkére fűzhetsz, és
meg lehet lebegtetni.
Több pontyot?
Döme Gábor megmondja Neked:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!