Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Több pontyot akarok fogni...

Több pontyot akarok fogni tippek? Több lent

Figyelt kérdés

én a széki tavon horgászok és nem tudom miért nem sikerült

fognom pedig sokszor kint voltam a legkiválóbb etetőanyagokat használom de nem igen sikerül tippeket kérek

olyanokra gondoltam mint csalizási tippek szerelékek stb

2013. jan. 2. 18:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
sima fenekező szerelék,forgó kapcsos etető kosárral, kellő súlyú ólommal. csali pedig sok van,de a hideg vízben amúgysem aktív a ponty. én fűszeres etető anyagot ajánlok kukoricával(kukorica tuning) ,de próbálkozhatsz fűzött kukoricával is,pelletel,pop-up sem rossz de most télen nem olyan jó. bojlival nincs tapasztalatom..
2013. jan. 2. 18:46
 2/11 anonim ***** válasza:
Bojlis módszerrel 100 g-os ólom fixen csali kukorica lebegtetve etetőanyag meg főzött tengeri :)
2013. jan. 2. 19:11
 3/11 anonim ***** válasza:
0.25-ös fözsinór,etetökosár (csuszón),gumigyöngy,forgókapocs és rá az elöke. Én fluorocarbon elökezsinórt használok 6-os horoggal. Télen természetesen lehet finomítani a szereléken és fehérjedús csalit is érdemes használni.
2013. jan. 2. 22:45
 4/11 A kérdező kommentje:

ilyeneket használtam nyáson de ezzel azért sikerült fognom 1-2 de a telepitésekhez képest ez nagyon kevés

de köszönöm még jöhetnek válaszok

2013. jan. 3. 12:10
 5/11 Haass Norbert ***** válasza:
100%

Üdv! Bár nem ismerem a széki tavat, nem jártam még ott,

de egy tanács mindenképpen hasznos lehet a pontyhorgászatban.

Nádfalak előtt, akadók közelében, a legcsendesebb, legnyugodtabb helyeken,

ahol a legkevesebben horgásznak, ott mindig van ponty, több, mint az elsőre hinnénk.

Az ilyen "érintetlen" helyeken vétek lenne bevetni az etetőkosarat, pláne a part közelében,

ahol sekélyebb a víz.

A fix úszós szereléket ajánlom, amellyel csendben meg lehet horgászni a területet.

1-2 grammos fix úszó, pici horog (akár 10-es) és vékony zsinór (20-22-es)

Ha sok akadó van, ahol könnyen beszakadhatunk, akkor fonott zsinór, abból elég a 16-os is.

Ezzel a szerelékkel könnyen lehet tapogatni, tenni-venni, keresni a halat, anélkül, hogy

zavarnánk őket.

Csalinak az élőcsalit ajánlom, csonti, giliszta, de nyáron ezt a kishalak hamar le fogják

bokszolni a horogról. Ezért inkább a kukorica, amely szinte bármilyen formában, illatban jó.

Etetni is szemessel ajánlatos nyáron, amit a ponty hamar megtalál az aljzaton,

és a kishalakat is ki lehet így szűrni.

Az ilyen helyeken nem kell sokat etetni, 1-2 marékkal elég.

Az ereszték is fenék közelében legyen.

A pontynak nem probléma a sekély, 40-50 cm-es víz sem, ha ott zavartalanul úszkálhat.

Ez saját tapasztalat.

2013. jan. 3. 21:05
 6/11 A kérdező kommentje:
köszi a tippet ki is próbálom amint tudom de ilyenek még jöhetnek
2013. jan. 4. 14:30
 7/11 Haass Norbert ***** válasza:

Üdv! Másik tipp; a bojlizás. Csak ezt a módszert inkább a nyílt, mélyebb részeken vesd be, mert ha egy komplett bojlis szereléket bevágsz az előzőekben leírt sekély vizű búvóhelyek közepébe, azzal csak szétzavarod a pontyokat.

Szóval a mélyebb részeken, ahol a pontyot reméled, csinálsz egy koncentrált, szoktató etetést magvak keverékéből, (főtt, vagy áztatott magvakból akár)

aromásítva, plusz néhány szem bojlit beetetsz, hogy mégse csak a horgon legyen az az 1-2 szem.

Én egy telepített tavon reggel és este olyan 12 óránként etetnék, itt többet, főleg nyáron, a magokból kb. 10-12,

a bojliból 1-2 marékkal, botonként.

Fontos, hogy lebegtesd meg a csalit, pop-uppal,

vagy hungarocellgolyóval.

Bojli helyett egyébként jó a pellet is, vagy tigrismogyoró, de bármi, amit hajszálelőkére fűzhetsz, és

meg lehet lebegtetni.

2013. jan. 4. 14:54
 8/11 anonim ***** válasza:
Arról sem szabad megfeledkezni, hogy olyan területen van a legtöbb ponty, ahol nem iszapos a mederfenék. Bedobod az etetőanyagot, az belesüpped az iszapba, semmi csalogató hatást nem fog kifejteni, meg sem találja szerencsétlen. Olyan helyet keress, ami háborítatlan és kemény a mederfenék, ne legyen iszapos, ott sok apró rákot, csigát talál magának alapból a ponty, oda jár táplálkozni, ilyen helyeken mindig lehet fogni. Ki kell tapasztalni, meg kell ismerni a vizet, mikor hol vannak.
2013. jan. 7. 11:15
 9/11 anonim ***** válasza:

Több pontyot?

Döme Gábor megmondja Neked:)

2013. jan. 11. 13:19
 10/11 anonim ***** válasza:
Haass Norbert módszerét javasolnám, annyi változtatással, hogy én osztott súlyú feltolós készséget használnék. Sok év tapasztalata mondatja ezt velem. Ha csak ránéz a hal, már az meglátszik az úszón. A ponty turkál. Felfeszi, kiköpi a táplálékot, vagy a csalit. A fenekezőn ebből még semmmit sem látsz, amikor az úszós szerelékkel már a harmadik pontyot fogod. Tudom, hogy ezzel magammra haragítok sok fenekezőre esküt tett sporit, de ez a véleményem.
2013. jan. 16. 19:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!