Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Milyen szabályokat kell...

Milyen szabályokat kell betartani egy uszodába?

Figyelt kérdés

Ilyesmik érdekelnének:

- Úszósapka kötelező vagy csak hosszú hajnál kötelező

- Eddig mindig strandokon úsztam úszó medencébe és ilyen térdig érő strand nadrágba, H""lyének néznek ha abba megyek :D ?

Ezen kivűl érdekelne minden, hogy működik az egész stb...

2012. dec. 4. 19:11
 1/8 *Glissade* ***** válasza:

Én már elég rég jártam úszni, de emlékszek mindenre:)

A tangás, és két részes fördőruha nálunk tilos volt, csak is kizárólag egy részesbe lehetett menni!

Uszósapka kötelező volt.

A vízbe menni, csak zuhanyozás után lehetett.

Fröcskölni, engedély nélkül ugrálni, vagy bármihez hozzá érni tilos volt. Nem lehetett labdázni és uszógumit bevinni.

Csak akkor mehettünk a vízbe, amikor a tanár azt mondta.

Ha elkéstünk, akkor haza küldtek.

A fürdőruhát nem lehetett az öltözőben kicsavarni, hanem a zuhanyzóknál kellett levenni.

2012. dec. 4. 20:52
 2/8 A kérdező kommentje:
Fiú vagyok, nem iskolával megyek csak hanem csak így egyedül. De minden esetre köszi :)
2012. dec. 4. 21:16
 3/8 anonim ***** válasza:

A jobbra tarts balra előzz itt is él természetesen, kivéve ha kevesen vagytok, és ketten beosszátok a sávot.

Ez vagy automatikusan működik, tehát amint bemész, a másik emberke "kisajátítja" a pálya felét, vagy megkéritek egymást.

Amiket Első ír, az él természetesen, tehát ne fröcskölj, stb.

Szaunában mindig rakj magad alá törölközőt, meg lehetőleg hagyd kinn a papucsodat.

Meg ami nem feltétlen illem, de engem bosszant, ha nem így járnak el.

Ha gyorsan úszol, ne menj lassúak közé, ha lassan, ne menj gyorsak közé.

Nem szeretem, ha öten középtempóban pörgünk, és bejön egy fájós ízületű idős. Megértem, hogy fáj neki, azért lassú, sőt... én az ő korába tuti nem fogok úszni járni, mert már most gyengébb vagyok részben lustaság miatt, mint egy 70 éves. De ha két sávval arrébb is lassú emberek vannak, akik szintén fájós hátúak, ízületűek, akkor miért pont hozzánk jön be? Szóval nem az, tisztelem, csak...

Ellenkezőleg, ha olyan gyorsan úszol, mint olimpikon, akkor gyorsakhoz társulj. Az is fura, ha úszunk normálisan, és egy hossz alatt kétszer elcsattog valaki köztünk. Általában az ilyenek odafigyelnek, hogy ne üssenek meg, ne rúgjanak meg, tehát nincs ilyen gond, de akkor is ijesztőek.

2012. dec. 4. 21:42
 4/8 anonim ***** válasza:
Úszósapka oké. Egyéb testszőrzet? Nem vagyok egy rumzeis jeti, de azért na, nem akarok illemtelen lenni :D
2012. dec. 4. 22:54
 5/8 anonim ***** válasza:

szerintem ilyen alapvető szabályokat tarts be,amiket előttem is mondtak..:D

az úszónadrágra meg annyit, hogy rossz ha térdig érő nadrágba mész úszni, mert az lassítani fog az úszásba.:)

de te tudod, nézd meg hogy a többiek mibe mennek,és akkor te is olyat vegyél fel!:) nálunk a csapatban a fiúknak nem kell úszósapka, de inkább azért vigyél.:)

2012. dec. 5. 16:26
 6/8 anonim ***** válasza:

szerintem nem azért megy, hogy gyorsan ússzon :)

de tényleg nem elönyös, max strandra, de egy rendes usziban gázos, meg zavarhat.

úszósapka változó, hogy kell-e, azért vigyél

testszörzet: a dzsungel nem menö, de nem szólnak érte, tehát az tökmindegy

zuhanyozni illik elötte

ha magadtól mész, nem szabad beugrani

szaunába ne vidd be a szemüveged/sapkád/papucsod (ha müanyag) mert elolvad

lány öltözöbe se illik bemenni

és lehet hogy hülyének nézel (de nálunk a lányöltözöbe ki van írva xD), de "az uszoda egész területén tilos a borotválkozás"

röviden ennyi :)

2012. dec. 5. 18:28
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az infókat. Akkor be kell szereznem egy normális uszi nacit és sapkát is :D
2012. dec. 5. 19:41
 8/8 anonim ***** válasza:

"A tangás, és két részes fördőruha nálunk tilos volt, csak is kizárólag egy részesbe lehetett menni! "

Mekkora nácik ezek... :-D Bár, ha jobban belegondolok, akkor a lányok nálunk is csak egyrészesben vannak. kár.

Én shortban úszok, mert shortom van, fasza hawaii mintákkal, még nem szóltak miatta. A sebesség meg nem érdekel, a technika a lényeg, meg az aktív mozgással töltött idő.

2012. dec. 6. 03:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!