Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Igaz hogy lágy szerelékel...

Igaz hogy lágy szerelékel (feeder botal) 20as zsinoral nagyobb és több halat lehet fogni folyókon pl Sajón mint egy átlagos 2részes bottal 35ös zsinoral?

Figyelt kérdés
Kiszoktunk járni a Sajóra feederezni általában mindig jön 1-2 ponty de az én szerelékemre alig van kapás ! és ugyan oda dobálunk

#horgászat #feeder #Sajó #lágyszerelék
2012. okt. 30. 14:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Nem okosabbak azok sem, csak sok a gyenge képességű horgász, sok a rontott kapás, etetnek, mint a hülye és megtanulják a halak, mit nem szabad felvenni.
2012. nov. 1. 10:25
 12/20 A kérdező kommentje:
igen valószinű veszek egy feeder felszerelést 7ezer Ft megvan minden és kiprobálom
2012. nov. 1. 13:16
 13/20 Farkas Milán ***** válasza:

7 ezer forintból feeder felszerelést??? Nem mondom!! Inkább azt ajánlom, hogy még gyűjts pénzt és inkább egy komolyabb felszerelést vásárolj. Hidd el, jobban meg leszel vele elégedve! ( ja és attól, hogy lesz egy ilyen botod, ne várj több halat!! NEm a boton, hanem rajtad áll a dolog!!)

JA és nem a halak okosak, hanem a horgászok nem képesek alkalmazkodni Az ottani halak szokásaihoz!! Nemcsak a Sajón van érvényben, hogy finom felszereléssel ( kis horog vékony damil) kell horgászni!! Ez mindenhol így van. Nem azért, mert a halak felismerik a durva felszerelést, hanem azért mert a vastag "vontatókötél" és a nagy "horgony" könnyebben észrevehető, kiszúrható és ez elijeszti a halat!

2012. nov. 1. 15:00
 14/20 A kérdező kommentje:
Nekem bőven meg felel egy pluto 3méteres feeder bot 4000Ft, 1db 40-50es orsó 2000Ft, 20as damil 1000Ft durván.Drágább nem nagyon kell mert annyit nem szeretnék rá költeni már van 7db botom az lesz 8dik csak az összesen 35ösös monofil van meg van amin 100fonot.Nem azt mondtam hogy nem lehet igy a sajón halat fogni de vastag nehéz szerelékel ritkább a kapás (TAPASZTALAT) De pénteken még 1probát teszek !!!
2012. nov. 1. 16:40
 15/20 Farkas Milán ***** válasza:

De ahhoz, hogy finomíts a felszerelést, még nem kell feeder botot venni, NEM ÉRTED???

Ugyanazzal a bottal is lehet finomítani a felszerelést. Annyi a teendőd, hogy vegyél vékony zsinórt, apró horgot és ezzel szerelt fel a pecádat!! LÁtom, hogy tényleg nem érted, hogy nem a boton múlik, hogy mennyi és mekkora halat fogsz! Az mindegy, hogy milyen bot van a parton, mert az a halfogásban alig játszik szerepet! A felszerelés azon része számít, ami a víz alatt van, hisz azzal találkozik a hal közvetlenül!!

Amúgy a pluto feeder jó bot. Amikor sok-sok évvel ezelőtt elkezdtem tanulni a feederezést, én is ilyen bottal kezdtem. Meglepően jól bírja a terhelést!!

Viszont orsót ne vegyél 2000 forintért!!! Az orsó talán fontosabb szerepet játszik fárasztásnál, mint a bot!! NEm véletlenül nevezik az orsót a fárasztás motorjának!! Egy 2000 forintos orsó nem megbízható. Az árából megmondom hogy ennyi pénzből mit kapsz: egy műanyag, rossz fékrendszerű, nyikorgó és majd széteső vackot, amit szerintem két hónap múlva ki is fogsz dobni!!

2012. nov. 2. 09:14
 16/20 gomzoli ***** válasza:
0%

Ennyi pénzért orsót nem lehet venni, csak valami annak látszó szirt... szert... vagyis sz@art.

Milán, nem is tudtam, hogy oly sok-sok (6-8?) évvel ezelőtt lehetett Pluto feedert kapni... Feedert egyáltalán... :-)

Sok-sok éve még Germina boton Neptun orsó számított kezdő szereléknek, a hypermodern platil zsinórral...

Ezt nem hagyhattam ki, bocs.

2012. nov. 3. 15:29
 17/20 A kérdező kommentje:
De értem hogy nem a boton múlik de nekem az összes botom 150g dobó súly felett van és masszív botok! Meg elszeretnék kezdeni feederezni hát lehet akkor veszek valami komolyabb orsót és erre a botra gondolok --> [link]
2012. nov. 3. 19:16
 18/20 gomzoli ***** válasza:
40%
Ez a bot meg elmegy, a 3,60-as hosszt valaszd. De tedd meg azt a szivesseget magadnak, hogy egy normalis orsot veszel hozza!
2012. nov. 3. 21:09
 19/20 A kérdező kommentje:
rendben! :)
2012. nov. 4. 12:03
 20/20 Farkas Milán ***** válasza:
Igen Gomzoli, 6 éve volt, amikor megvettem a pluto feedert. Arra már pontosan nem emlékszem, hogy 2006 végén vagy 2007 elején, de most nem ez a fontos!
2012. nov. 10. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!