Elektromos csónakmotorhoz használható sima 70-80Ah-s autó akkumulátor?
Láttam hogy árulnak kifejezetten elektromos csónakmotorhoz való akkumulátorokat. Én viszont szeretném a jelenleg autómban lévő, 3 éve vásárolt, jól működő, 12V, 74Ah-s akkumulátoromat erre a célra felhasználni. A kocsimba vennék egy új aksit.
Kérdésem, hogy működhet így a dolog? Mennyi ideig lehet egy feltöltött aksiról üzemeltetni egy ilyen elektromos motort. Én olyan max 2 órát használnám egy feltöltéssel....majd 2013 nyarán nyaraláskor.
Csak akkor vennék ilyen motort, ha a régi aksimmal várhatóan tudom majd üzemeltetni.
Köszönöm előre a válaszokat és ha butaságot kérdeztem előre elnézést kérek, de semmilyen tapasztalatom nincsen ilyen téren.
Szia!
Az előző válaszadónak igaza van, működni fog a megoldás, de az autó akkumulátorok nem erre a célra készülnek. Ezeknek az akkuknak a nagy hátránya, hogy viszonylag nagy önkisülésük van, ami azt jelenti, hogy ha nem használod rendszeresen, és nem töltöd időközönként, akkor nagyon hamar tönkre fog menni.
Ha mégis így döntesz, hogy az autóakkudat használod a csónakba, akkor figyelj a töltésre, legalább 2 hetente ellenőrizd automata töltővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!