Az orrcsipesz teljesen vízálló?
Figyelt kérdés
Nem tudok víz alatt úszni, mert ösztönösen levegőt veszek. Az orcsipesz megakadályozza, hogy levegőt tudjak venni az orromon, vagy csak segít, hogy ne "folyon" be a víz?2009. aug. 3. 15:06
1/7 anonim válasza:
csak nem folyik be a víz.de nekem fulladásérzetet okoz és bepánikolok,ezért nem használom
2/7 anonim válasza:
szerintem hanyagold az ilyen megoldásokat mert tényleg idegesíteni és hátráltatni fognak..plusz egy idő után már úgyis hozzászoksz annyira, hogy ne kelljen orrcsipesz! Ráadásul ha a vízben levegőt akarnál venni azt szájon át is tudnál, tehát ne gyilkold meg az orrod fölöslegesen! :)
3/7 anonim válasza:
Én szinkronúszom, mindennap használom az orrcsipeszt. eleinte úszáshoz is használtam, de az edzőim leszoktattak róla, és mostmár beismerem, úszáshoz tényleg nem túl hasznos a csipesz. Sokkal jobban be tudod osztani a levegőt csipesz nélkül. Vízalattúszást próbáld úgy hogy veszel egy nagy levegőt, és amíg bírod fújd ki lassan az orrodon. így nem fog belemenni a víz. Egyébként hogy a kérdésedre is válaszoljak az orrcsipesz teljesen megakadályozza hogy orrodba menjen a víz. és levegőt sem tudsz vele venni az orrodon.
4/7 anonim válasza:
triatlonos vok, és sztem teljes mértékben hülyeség az orrcsipesz... tanuld meg a légzésedet kezelni... minden sportban a légzés a legfontosabb... remélem tudtam segíteni...
ui.: igen, jó tanács a vízalatti úszás, azzal tényleg egy idő után megszokod, hogy nincs kopoltyúd :) és nem tod kiszívni a víízbűűl a zoxigént :D
6/7 anonim válasza:
kiváncsi lennék, ő hogy csinálja: http://www.youtube.com/watch?v=84BHugywsFM&feature=related
7/7 anonim válasza:
Komoly legzesvisszatartashoz elengedhetetlen a nagyon jol zaro orrcsipesz. Szinkronuszashoz, uszashoz nem feltetlenul kell (vagy eleg gyengebb is), de szabadtudos buvarkodashoz (akar statikushoz, akar dinamikushoz) elengedhetetlen, ott le kell tudni gyozni a legzesi ingereket, es azokat orrcsipesz nelkul lehetetlen. Meg az orrangasos fazist le lehet, a torokrangasosot nagyon nehez, de a rekeszizomrangasos fazist fizikailag kizart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!