Kajak, Kenu melyik melyik? Miben előnyösebb a kajak, és miben a kenu?
Figyelt kérdés
Melyik a 2 személyes, és melyik a 4 személyes csónak?
Melyiknek mi az előnye, hátránya?
És egy nagyon fontos kérdés. Ha valamelyik csónak beleborul a vízbe, könnyű belőle kiszállni, vagy nehéz? Holnap megyünk, ilyen kajak-kenuzásra, miket érdemes tudni? Sodrással lefelé mennénk vagy 28-30km-t Fárasztó, vagy milyen?
2012. aug. 17. 15:44
1/5 anonim válasza:
kajak gyorsabb kényelmesebb, de könnyebb vele borulni és kisebb keskenyebb.. :) Kenu kényelmesebb, túrához jobb csendesebb és nem fröccsköl annyira... mindegyikből van több személyes ...
2/5 anonim válasza:
Én mind a kettőt szeretem, de kajakot egyedül az igazi kenut meg többen jobb ... kajakhoz jobban össze kell szokni, h. megfelelő irányban haladjatok :)
3/5 MrPifta válasza:
a kajakban ülni kell, és kéttollú evezővel hajtják, a kenuban féltérdelnek és egytollú evezővel hajtják. Lehet mindkettőben több személy is
4/5 anonim válasza:
Kenuban rég ültem, de kajakból nem nehéz kiszállni, ha felborulsz vele. Inkább nagyon is könnyű. Sőt azt mondanám, rohadt nehéz benne maradni, ha egyszer felborultál.:)
5/5 anonim válasza:
1. nem csónak egyik sem, hanem hajó
2. nem evező, hanem lapát
3. A kenu is lehet borulékony (c1, c2, c4) versenykenuk
4. A kajak is lehet stabil (túrakenu, portya,...stb)
5. ha beborulsz, már nem kell kiszállni...
6. ha evezel, nehéz, ha csak mártogatod a lapátod, akkor neked könnyű(a többieknek meg nehezebb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!