Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Kajak, Kenu melyik melyik?...

Kajak, Kenu melyik melyik? Miben előnyösebb a kajak, és miben a kenu?

Figyelt kérdés

Melyik a 2 személyes, és melyik a 4 személyes csónak?

Melyiknek mi az előnye, hátránya?

És egy nagyon fontos kérdés. Ha valamelyik csónak beleborul a vízbe, könnyű belőle kiszállni, vagy nehéz? Holnap megyünk, ilyen kajak-kenuzásra, miket érdemes tudni? Sodrással lefelé mennénk vagy 28-30km-t Fárasztó, vagy milyen?

2012. aug. 17. 15:44
 1/5 anonim ***** válasza:
kajak gyorsabb kényelmesebb, de könnyebb vele borulni és kisebb keskenyebb.. :) Kenu kényelmesebb, túrához jobb csendesebb és nem fröccsköl annyira... mindegyikből van több személyes ...
2012. aug. 17. 16:17
 2/5 anonim ***** válasza:
Én mind a kettőt szeretem, de kajakot egyedül az igazi kenut meg többen jobb ... kajakhoz jobban össze kell szokni, h. megfelelő irányban haladjatok :)
2012. aug. 17. 16:18
 3/5 MrPifta ***** válasza:
a kajakban ülni kell, és kéttollú evezővel hajtják, a kenuban féltérdelnek és egytollú evezővel hajtják. Lehet mindkettőben több személy is
2012. aug. 17. 18:52
 4/5 anonim ***** válasza:
Kenuban rég ültem, de kajakból nem nehéz kiszállni, ha felborulsz vele. Inkább nagyon is könnyű. Sőt azt mondanám, rohadt nehéz benne maradni, ha egyszer felborultál.:)
2012. aug. 18. 01:56
 5/5 anonim ***** válasza:

1. nem csónak egyik sem, hanem hajó

2. nem evező, hanem lapát

3. A kenu is lehet borulékony (c1, c2, c4) versenykenuk

4. A kajak is lehet stabil (túrakenu, portya,...stb)

5. ha beborulsz, már nem kell kiszállni...

6. ha evezel, nehéz, ha csak mártogatod a lapátod, akkor neked könnyű(a többieknek meg nehezebb)

2012. okt. 23. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!