Egy 2x2 méteres "Kerti tóban"ami fixen 1,2 méter mély hány pisztrángot érdemes max nevelni?
hány köbméteres a tó mert gondolom nem úgy néz ki mint egy sírhely hogy meredek a fala.
nyári vízhőmérséklete mennyi?
ez így szép és jó de a pisztráng jobban kedveli a folyó vizeket de ha tóban van akkor pedig hideg vízben érzi jól magát.
ha neked ez a kis tó ki van rakva a napsütésre aztán nyáron szépen felmegy 28-30fokra a víz akkor jó eséllyel döglött pisztrángjaid lesznek.
arról nem is beszélve hogy azzal hogy meleg a víz veszít az oxigéntartalmából.
víz forgató kell bele,legyen árnyékolva,legyenek benne vízi növények.
a hal mennyiség függ attól is hogy meddig akarod őket nevelni.
egyébként ne sokban gondolkozz kb 5-8db.
a "tó" fedett...
nem méteres korukig akarok őket nevelni hanem 10 centis korokig.
fedett?
azért a levegő remélem járja mert a szél is visz a tóba oxigént,ezért is fontos a vízfelület nagysága.
ha olyan kicsike korukig neveled akkor mehet bele több is,azt hittem nagyobbakat akarsz.
kb.30db elég lesz
Megszállott pergető horgász vagyok 30 éves pergető pályafutásom surán átlag 3 ból 1 horgászot mindig folyón végzek...!És ezen 30 év alatt egyre csak fogyatkozott az állomány ami érezhető is!
A HHE. azon segítség kiálltást tette,hogy minden darab előnevelt pisztrángért 90 forintot fizet!
3 2*2 (1,25) ös Medence vagy nevelő tó vagy akárminek nevezhető kis cuccot építettem!Mivel neveltem már kárász ivadékot de ég és föld a kettő igénye!
Nekem bőven megérné ez a kis rásegítés talán valamit hozzátenne a folyóhoz...a befolyt összeget pedig a további nevelésre költeném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!