Horgászatra a tengerit hogyan főzzem?
Beakarom ízesíteni, de előtte úgy hallottam, hogy le kell főzni a tengerit.
Ezt hogyan csináljam?/Meddig?/Sós vízzel?
hát attól függ, hogy szárazkukoricát, takarmány akarsz-e főzni, vagy csemegét.
száraznál addig amíg gumis nem lesz, a csemegénél meg puhára..mintha enni akarnád. só mehet bele. a főzés közben nem kéne semmi aroma, hanem csak utána.
Köszi!
Ez azt hiszem, takarmány.
Tudom, hogy közben nem lehet, hanem főzés után kitenni napra, kiszárad és majd ezután ízesíteni.
Köszi
Most szerintem nem egyről beszélünk :)
Megfőzöm a tengerit, ezután kiteszem napra, kiszárad, és csak ezután ízesítem.
Ha mégis erre mondtad volna, akkor nem értem..
Akkor ezek szerint nem kell kiszárítani ízesítés előtt a tengerit?
Mehet rá a főzés után egyből az áztatólé, amibe az aromát teszem?
Igen, főzés után egyből, mert kb még egyszer annyi vizet fel fog venni és magába szívja az aromásított áztatólevet.
Jól ki kell főzni, hogy a tápértéke lecsökkenjen, azért kell új áztatólé is. Elsőnek főzés előtt 24 órát áztasd, így kicsit puhul, könnyebben megfől. Aztán 3-4 óra főzés lassú tűzön, épphogy pezsegjen, aztán 24 óra áztatás aromás vízben, valami fűszeres vagy büdös aromában, azt ilyenkor nagyon szeretik. Én szoktam hozzá tenni búzát is egy keveset és apró magot, de ez ízlés kérdése. Ismerős csak főtt búzával horgászik, most fogott 19-es amúrt nem intenzíven telepített holt ágon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!