Büdös kukorica, ki hogy csinálja?
Én sokáig csináltam az erjesztett kukoricát főtt kukoricából, de az utóbbi időben főzés nélkül rakom el. Nem igényel semmilyen aromát, mert az erjedt szag mindennél áthatóbb lesz. Így nyersen elrakva legalább 3 hét szükséges a megfelelő állapothoz, de nem árt ha abból az első egy hetet a napon tölti. Az erjedést valamilyen szintem meg tudod állítani só hozzáadásával, de ez rendszerint csak több hónap után szükséges, és csak akkor, ha erjedés helyett rohad. Ha tiszta a kukorica (nem, vagy csak kevés törmeléket tartalmaz - ezt is érdemes leszűrni a vízfelszínről) akkor az erjedés az erjedés marad és nem rohad be. Kefir hozzáadásával gyorsíthatsz az erjedésen, de ha van legalább 3 - 4 hét rá, akkor felesleges.
Amikor kukoricát erjesztek, minden esetben alaposan átmosom erjesztés előtt a kukoricát. Sok piszok szokott benne lenni, ami hátrányosan befolyásolhatja a végeredményt. A tetején képződő esetleges habot célszerű leszedni időnként.
Öntesz rá tejet és pálinkát, ki a napra, amúr imádja.
Kis befőttes üveg, pálinka és bele fokhagyma.
Veszek egy pici aromát( 100 ml-is kagylós, halas), kukoricát áztatom benne egy hétig.
Sehogy, rakétával etetsz vagy csónakból.
Ha mégis a kosárba akarod, kell valami, ami összefogja, mondjuk öntesz rá darált háztartási kekszet, összegyúrod, benne marad a kosárban simán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!