Érdemes kipróbálni a bojlizást olyan tavon ahol szinte csak takarmánnyal etetnek és horgásznak?
Mindig újítani kell szerelék és csali szempontjából is!!!
Attól, hogy egy tavon takarmánnyal etetnek és horgásznak, nem biztos hogy mással nem lehet halat fogni!
Szia!
Kösz hogy ilyen hosszan leírtad akkor szerintem ki fogom próbálni bojlival vagy pellettel még egyenlőre én sem tudom melyik legyen. A tavon egyébként kb fél éve nem horgásztam most kaptam rá megint tehát azóta nem igen tudom mi a bevált csali de szerintem még mindig a takarmány mert ez a legelterjettebb. De akkor rápróbálok boklival vagy pellettel még 1x köszi az infót :)
Igen, ilyenkor nyáron tényleg a fűszeres és büdös ízek mennek jobban. Azonban mindig legyen nálad édes íz is. Én például mindig viszek magammal 6-8 fajta bojlit, amit 3 ízvilágba lehet sorolni: büdös, fűszeres és édes. Mindegyiken belül van 2-3 fajta íz.( pl,: édesen belül: banános, epres, scopexes)
Soha nem lehet tudni, hogy mi kell a halnak! Volt olyan, hogy nyáron a gyümölcsössel, hideg vízben pedig a büdössel fogtam jól a halat!
Milyen vízen horgászol, milyen típusú vízen akarod kipróbálni a bojlit?
Iszaposabb, homokos részen a lebegő pellet, lebegő bojli talán eredményesebb lehet, egy próbát mindenképp megér.
Nálunk tegnap csak édes ízű cucc volt, itthon felejtettük a másik ládát:) Az etetőanyag fűszeres volt, erjesztett kukoricával. A hal odajött, a kapásjelző hintázott, de nem vette fel sem a vaníliásat, sem az eprest, sem a mézest, csak kerülgették.
Kárász volt a célhal, fogtunk 5öt kb, szerintem valami fűszeres csalival lett volna 10 kg is:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!