Venni szeretnék egy pár Fox Warrior s 2,75 lbs botot és nem találok róla tesztet az neten, szóval ha van valakinek ilyen pálcája akkor kérem véleményezze és, hogy dobósúlynak mi optimális neki meg ilyenek. Biztos jó bot de mennyire?
nagyon jó. mint minden FOX termék. de én inkább egy 3 liberósat vennék.
2,75 dobósálya kb max 78 gr, 3 lbs é pedig max kb 85g.
kissé "kikényszerített" és megkapott értékek, persze nem egy olyan konkrét tulajdonságra utalnak amelyre vakon lehetne támaszkodnunk, hanem inkább a bot Jellemző vonásaira, tulajdonságaira vagy sajátosságaira, egyéni jellegzetességeire engednek következtetni.
Ezekből az adatokból olyan hasznos információkat azonban mindenképpen megtudhatunk, hogy a bottest szélsőséges helyzetben mennyire erős és merev lehet vagy mekkora terhelést képes elviselni abban a pillanatban, amikor a meghajlási íve eléri a 90 fokos szöget.
Előttem szólónak igaza van abban, hogy jó bot, és abban is, hogy inkább a 3 lbs verziót érdemes megvenni. A 2,75 is elég a nyílt vizen, de nem biztos, hogy elég erős, ha keményen kellene bánni a nagyobb halakkal. A dobósúlyról a magam részéről azt mondanám, hogy a számok ellenére egy 2,75-ös bottal a 90 grammos ólmot még teljes erővel dobhatod. a 3 lbs bot a 120 grammos ólmot is simán dobja, erőből. Nehezebbet is, de azt már óvatosabban.
Ha nem feltétlenül ragaszkodsz a FOX névhez, azért azt is beláthatjuk, hogy hasonló értékekkel bíró, éppen olyan jó minőségű botot vehetsz olcsóbban is, ha más (lehet, hogy szintén jó csengésű) névre hallgat. A FOX termékek szerintem kissé sznob módon vannak megítélve, és bár jó minőségűek, de igencsak túl vannak árazva ahhoz képest, hogy valódi értékük mennyi.
Megvettem ma a botokat és a 2,75 lbs mellet tettem le a voksomat, mert a 3 mas kicsit nehéznek tűnt.Lementem vele a Duna partra dobálgatni egy kicsit és 100g-ig dobáltam, de a 90g amit igazán szeret.Van egy Shimano ForceMaster 3,25 lbs-s botom ami árát tekintve kicsit drágább, de annyira gerinces, hogy könnyen leveri magát róla a hal és egy 2-3 kg-os halat meg se érzek rajta.Igaz, hogy még halat nem fogtam a Fox-al de nagyon megszerettem mert könnyű és gyönyörűen lehet vele az ólmot hajítani.
Ami a Fox-ot illeti tény, hogy túl van árazva minden Fox termék és mindenki ezt állítja, hogy túl van árazva, de rosszat még nem hallottam róla.
(Nagybátyám is könnyedén kiszed egy 15kg os pontyot a 2,5 lbs-s Ultimate botjával és ez gerincesebb szóval nem hiszem, hogy ennek is gondot jelentene egy 15-20 kg-os hal....) :)
Egy darabig nem tudok el menni horgászni és ha valaki ezt olvassa és netalántán vagy egy 2,75 lbs Fox Warrior-ja és jellemezné nekem, hogy mennyire dolgozik jól a bot azt megköszönném. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!