Kezdő horgász vagyok és van itt a közelben egy jó és olcsó horgásztó mindenféle hallal benne 10 15 ös amurok is meg nagyobb pontyok kárász csuka törpeharcsa de keszeg nagyon nincs benne a többit lent (? )
A másik javaslatom:
Ha szeretnél a törpén kívül normális halakat is a környékeden tudni, érdemes még takarmánykukoricával is etetni. Főzés nélkül! A ponty és az amúr szívfájdalom nélkül eszi, simán megőrlik a garatfogukkal, a törpén viszont kifog. Csalizni ugyanez fúrva, és hajszálelőkére fűzve.
Nem a vita kedvéért (dehogynem :-)), de szerintem nem túlzás az a két kiló, főleg, ha tele van törpével a tó, ami mindent felzabál. Bár ha keszeg tényleg nincs nagyon benne (hiszi a piszi, csak nem jutnak a horog közelébe a törpéktől), akkor meg minek erőltetni a darával való etetést?
Kell egy zárt kosár, abba pedig kis mennyiségű, de erős , tömény illatú kaja. Kicsi mennyiségben. Köréje szemes kemény kukorica, nagyobb mennyiségben.
Másik tézis, hogy tegyük fel a (az állítólag kevés mennyiségű) keszeg érdekel. Akkor a törpék miatt felejtsük el a fenék környékét, és felhőző, aprószemű etetés kell, amiben sem nagyobb falatok, sem keményre gyúrt gombócok nincsenek. A keszegeket fel kell csalni víz közé, de ehhez nagyon gyakran kell etetni, folyamatosan kis mennyiséget. A néhányadik óra végére simán túl is lépheti a kétkilós mennyiséget amit be kell etetnie.
De nektek is igazatok van abban amit írtatok.
mivel leirtaam hogy kezdő horgász vagyok még nemtudom hogy mennyi etetőanyag kell meg hog y a két kilo az sok-e de legalább most rájöttem
köszi a tippeket
Ha keszegre akarsz rámenni, és olcsón, akkor kukorica-búza ledarálva nagyon apróra, összekevered sós homokkal, teszel hozzá egy minimális etetőanyag-ragasztót, de abból tényleg keveset, addig fogja össze, amíg leér az aljára. Ott elkezd ködölni, a keszeg azt szereti. Törpét riogatni meg tényleg jó a szemes főzetlen kukorica közé:) Tapasztalataim szerint a mézes ízt sem szeretik annyira, de ezzel lehet csak szerencsém volt:)
Ismerősöm olajon pírított sós homokkal horgászik és rengeteg halat fog vele:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!