Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Ki mivel fogja legsikeresebben...

Ki mivel fogja legsikeresebben a pontyot?

Figyelt kérdés
Menni fogok egy kb 1 ha tóra és szeretnék pontyot fogni, nem nagyon szoktam horgászni de ha horgászók akkor is a bolti hűlyeségekkel, most volt telepítés a tón. És ezeket a pontyokat gondolom táppal etették. És ezért kérdezem az otthoni "ponty fogási módszereket". A válaszokat előre is kösz. Meg még annyit hogy ilyenkor [tavasszal] fenekezősre jön jobban a ponty vagy inkább úszos-ra?
2012. ápr. 9. 19:57
 1/5 anonim ***** válasza:

Nekem tavasszal-nyáron-ősszel mindig a fenekező vállt be. Egyébként az úszós se rossz de azt nem tudod nagyon messzire bedobni ott meg nem nagyon nyüzsögnek a halak. Egyébként csalinál fontos hogyha van etetőkosarad oda tegyél be kukorica tápot mert akkor közeledni tudnak a horoghoz, aztán a horogra tegyél csontkukacot kb 2-3 db-ot és két kukoricát. A lényeg hogy takard el a horgodat és éppen hogy csak a hegye legyen egy kicsit szabad hogy a hal rendesen rátudjon kapni.

Egyébként egy idős bácsika még a krumplit is javasolta csalinak mert van hogy akkor is mennek a halak. Ha telepített tóra mész akkor kérdezz rá az üzemeltetőre vagy azokat akik jobban ismerik azt hogy milyen halakat tettek bele többnyire, mert csalinál szinte bármelyik hal megy. főleg a kárászok meg a törpeharcsák ha esetleg véletlenül kerültek bele.

2012. ápr. 9. 20:18
 2/5 Haass Norbert ***** válasza:
Úszóval érdemes ilyenkor próbálkozni, finom szerelékkel, azaz vékony zsinór, 16-os, és kis méretű horog. Csalinak élőcsalit használj, etetésnek meg valami édesebb aromájút. A hidegebb vízben nem vesz magához túl sok táplálékot a hal. Én 1 kg epres etetőanyagot szoktam 5-6 gombócban bedobálni, hígra keverve, hogy a vízbe érve szétmenjen, felhőt képezzen és ne süllyedjen le. Az eresztéket úgy állítom, hogy a csali vízközt legyen. (2 méter mély vízben, 1,2-1,5 méteren) Nyugodtan próbálkozz a part közelben is, főleg nádfalak előtt, akadók mellett.
2012. ápr. 9. 21:24
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a vállaszókat, még várok házi praktikákat :)
2012. ápr. 9. 21:35
 4/5 gomzoli ***** válasza:
Főzzél takarmánykukoricát és búzát úgy 3/4 óra hosszat, sós, cukros vízben, majd hagyd éjszakára a maradék lében, és másnap, a horgászat kezdetekor keverd bele a bolti etetőanyagba, persze csak annyit, hogy keményen összegyúrható legyen, így az almányi kemény gombócokat viszonylag messze is bedobhatod kézzel is. 1 Hektáros tó az nem olyan nagy, hogy nagyon messze be kelljen dobnod, ha a part előtt 15-20 méterre van legalább 1,5-2 méteres víz, akkor ott már simán horgászhatsz. A halneveldében főleg kukorica és búza az, amit takarmányozásra használnak. Ha két bottal horgászol, próbálj az egyiken fenekezőn fix nehéz ólommal és véghoroggal hajszálelőkén pár szemet a főtt kukoricádból felfűzve csalizni. A másik bottal meg inkább én is úszóznék, finomabb szerelékkel, csonti-csemegekukorica szendviccsel.
2012. ápr. 10. 21:30
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod :')
2012. ápr. 11. 08:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!