Ehhez a bothoz nem lenne kicsi egy 40-es orsó?
De igen, valóban túl kicsi és gyenge ehhez a pilkerbothoz (amit átmatricázva absf néven folyóvízinek titulálnak). Egy 50-es orsó jobb lenne hozzá. Csak éppen Catana-ban nincs ilyen.
Jól gondold meg, hogy mire kell ez a bot neked! Ha arra, amivel a termékleírásban hitegetnek, hogy folyón fenekezz vele, és a spiccről nézd a kapásokat, akkor sürgősen lebeszélnélek róla! Pont ugyanekkora (3m, 50-180 gr.) botom van, csak a neve más (Daiwa), de erre a horgászatra alkalmatlan! Túl érzeketlen, akármit is írnak, túl merev ahhoz, hogy spiccről horgásszon vele az ember. Én -most nem viccelek- harcsázó pergetőnek használom! Vagy nehéz csalikkal csukapergetésre, nagyon akadós tavon.
Folyóvízi fenekezésre jobb egy heavy (extra heavy) feeder, ami éppen ilyen erős, csak éppen sokkal érzékenyebben jelzi a kapást, valamint hosszabb, ami folyón kifejezetten előnyös.
Még annyit: ezeket a botokat eredetileg (még mielőtt a magyar absf cég átmatricázta) pilkerezni fejlesztették ki, tengeren, csónakból függőlegesen leeresztett 100-200 grammos pilkereket fel-le huzogatni, a spiccnek a kapásjelzés valóban feladata, de képzelheted milyen érzékenységgel, ha rajta lóg a 20 dekás pilker a hullámzásban. Én magam a Balti-tengeren kipróbálhattam a fent említett Daiwát (amit akkor vettem), az MS Einigkeit nevű horgászhajón. 125 grammos pilkert, és fölötte páternoszteren 2 db. twisztert használtam. A kapásokat (5 db. kb. 0,6-1,2 kg-os tőkehal) csak arról vettem észre, hogy elnehezült a bot, amikor éppen felfelé mozgattam a pilkert.
A folyón a kilós márna kapását azért már észrevenni rajta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!