Magyar horgászengedély érvényes külföldön? (Németországban)
Igen már én is megtaláltam.EU engedély kell.Azzal bárhol lehet....
Aki nem ért hozzá ne válaszoljon.
Köszönöm.
Hozzászólnék, ha még aktuális. 2005-ben (az EU-csatlakozásunk után), kénytelen-kelletlen levizsgáztam Németországban is horgászismeretekből, ugyanis a magyar horgászengedélyem csak arra volt jó, hogy még előtte évben kiválthattam vele egy ún. Touristenschein-t, a nevezett évben azonban már arra hivatkozva, hogy a lakhelyem Németország, ezt már megtagadták. Az engedélyem nem volt ilyen "európainak" titulálva, csak az egyszerű magyar, minden évre folyamatosan érvényesítve. Csak azt tudom mondani amit akkor 2005-ben nekem mondtak a Fischereibehörde-ben: SEMMIFÉLE külföldi engedélyt nem ismernek el, legyen az bármely országból is való! Mivelhogy mások a törvényi szabályozások (méretkorlát, tilalmi idő, állatvédelmi törvények etc.), ezért nem fogadnak (-tak) el más országokban letett vizsgát. El kellett mennem tanfolyamra (!) 125 Euróért, hogy egyáltalán jogosult legyek vizsgázni! Ha egy napot is kihagytam volna az 5-ből, már nem engedtek volna vizsgázni! A vizsga puszta száraz elmélet, jó nyelvtudás nélkül szinte kivitelezhetetlen. (nekem sikerült 58 a 60 pontból, hehe) Vizsga 2-3 alkalommal van egy évben, előtte egy hónappal a tanfolyam, jó előre fel kell iratkozni. Eredményes vizsga után lehet kiváltani 1, 5, vagy 10 évre az állami engedélyt, nem nagy összeg, 10 évre fizettem kb. 40-50 eurót, ha jól emlékszem. Ennek birtokában beléphetsz egy horgászegyesületbe (ha felvesznek... sokszor hanyattesős felvételi díj ellenében- 200-300 euro nem ritka, éves díjak 100 és 300 közt mozognak, az egyesület vizeire érvényes, éppúgy mint otthon.), vagy válthatsz valahol napijegyet, szabadúszóként, egyesületi tagság nélkül. A napijegy változó áron, 6 és 15 euro közt kapható, hozzáteszem, 15-ért már nagyon jó vizekre kapsz. nyugodtan mondhatjuk, a napijegy semmivel sem drágább, mint otthon. Valaki említett 20 eurós összeget is, nos a "pisztrángkuplerájokban" kérnek kb. ennyit, ahol nem kilóra kell kifizetni, hanem flatrate módon, "vidd amennyit fogni bírsz" horgásztatnak (persze az ilyen tavak nincsenek úgy teletömve halakkal, mint a "kilótavak")
Ami tehát az engedélyrészét illeti, ez 2005-ben, frankfurtban, Hessenben így zajlott. Pedig már az EU-ban voltunk. Azóta változhatott is...
Válaszolok mert hátha valakit érdekel
Jelenleg ott tartunk hogy minden évben állami turista jegyet lehet itt Németbe váltani. Nem kell hozzá vizsga csak a magyar engedélyt kell bemutatni.
Ezzel a turista jeggyel napi vagy havi jegyet lehet váltani stb.
3 hónapig érvényes pont mint Magyarországon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!