Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Mire jó a "búvár pipa"?

Mire jó a "búvár pipa"?

Figyelt kérdés

elég régóta foglalkoztat a kérdés de semmi kézenfekvő magyarázat még nem ugrott be...

az oké ,hogy azon vesznek levegőt de viszonylag rövid a szára és azt a 30centit már úgy is meg lehet oldani h kiemeljük a fejünket...

2011. okt. 14. 19:15
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem kell kiemelni a fejedet levegővételhez. Ennyi...
2011. okt. 15. 11:21
 2/10 anonim ***** válasza:
feldugni
2011. nov. 3. 21:24
 3/10 anonim válasza:
Komoly a kérdés :D ? Ha van maszkod is a "pipához" (egyébként snorkernek hívják) akkor anélkül tudod nézni a tenger/tó/medence alját hogy kiemelnéd a fejed fél percenként. Egyébként hosszabb snorival nem mennél többre mert ólomsúly nélkül, a folyamatos levegővétel feldobna a felszínre.
2011. nov. 8. 15:35
 4/10 anonim válasza:
mmíívvaann
2012. aug. 19. 11:39
 5/10 anonim válasza:

Válaszolnék, mint búvár :)

Vannak merülőhelyek, ahol óríási hullámok vannak. Itt elengedhetetlen a légzőcső használata, hiszen a hullám folyamatosan víz alá viheti a fejedet. Felszínen nem használjuk a palackos levegőt, mert fölösleges azt elszívni, ezért használunk légzőcsőt.

Legtöbb búvárszervezetnél minden alkalomra, kivéve uszodai merülések, kötelező a légzőcső.

2012. okt. 31. 21:19
 6/10 anonim válasza:
Legutóbbi válaszolónak: Ez válasz arra, hogy merülés közbe mire való de a kérdező kérdéséből nekem az jött le, hogy úgy alapjáraton nem tudja elképzelni mire való...
2012. nov. 3. 13:41
 7/10 anonim válasza:

Sziasztok!

Engem is érdekelne, hogy mire való a búvárpipa! Ha valaki tudja, írja be! Elolvastam amiket eddig írtatok, de kevésnek tűnik a válasz. A tévében sokszor láttam, hogy búvárok a víz alá merülnek búvárpipával. Ezt a Balatonban már én is kipróbáltam, mert elképzeltem a tévé alapján, hogy milyen klasszul lehet lélegezni búvárpipával.

Azt a tapasztalatot szűrtem le, hogy ha a víz alá kerül a búvárpipa felső vége, akkor belefolyik a csövébe a víz, és utána ez a víz akkor is benne marad, ha én kiemelkedek a felszínre.

Tehát, ebből kifolyólag a búvárpipát csak addig tudtam használni, amíg a víz fölött tudtam tartani a felső végét, ami viszont csak alig néhány centiméterre emelkedik el a fejemtől. A Balaton hullámai között ez egyáltalán nem volt egyszerű, úgyhogy el is hajítottam az egészet - de azóta is látom a tévében, hogy a búvárok használják.

Hogy fújják ki belőle a vizet??? Ennek külön technikája van, amit meg kell tanulni? Addig nem szabad kifújni a levegőt, amíg a búvárpipa felső vége a víz alatt van? Ezzel a módszerrel én képtelen voltam kiüríteni a vizet a búvárpipából!!!

2014. aug. 28. 17:34
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
2016. jún. 3. 05:36
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
2016. jún. 3. 05:37
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
2016. jún. 3. 05:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!