Tartottak már vkit fejjel lefelé a víz alatt?
Igen? :O :D
Ez a gyakorlat része? Vagy játékból?
első vagyok: csak játékból.
de volt már olyan hogy a tanár felkarolt egy gyereket.. azóta nem vele járunk úszni :DD
ilyent mi is csinaltunk strandon...
haverokkal voltunk o meg latta hogy 1ik ember fogta 1 masik ember labait es a test masik reszet o iranyitja.hat o persze azt mondta h probaljuk mar ki mi is,aztan mikor mar elvolt lazulva felemeltem a labait es felborult:D
miért kérdezed? kipróbálni szeretnéd? vagy más miatt?
Barátnémmal nyáron a kerti medencében csináltunk ilyeneket. Derékig érő vízben a legjobb. Kétféle felállásból lehet: vagy lemész a víz alá, ott megfogod a lábát, és ahogy feljössz a víz alól, fejjel lefelé fordítod, vagy hason fekszik a vizen, akkor fogod meg a lábát és felemeled, általában "mártogatni" kell, mire beáll fejjel lefele testhelyzetbe, vagy egyik kezeddel lenyomni a testét.
Harmadik lehetőség, amikor a karjaidban tartod először a víz felett, egyik karoddal a térde alatt, másikkal kb. a válla alatt fogod. Majd a válla alatt elengeded, és mindkét kezeddel a lábait fogod meg, így nemes egyszerűséggel fejjel lefelé belelógatod a vízbe.
Mindehhez az kell, hogy a másik is benne legyen a játékban és ne kapaszkodjon, hanem hagyja magát fejreállítani a víz alatt. A combjánál fogva érdemes a másikat tartani, úgy stabilabb, és legyen az egész lábszára víz fölött!
A nyári hőségben ideális játék volt! :)
Régebben uszodában olyant játszottunk, hogy két oldalról mellettem álltak, megfogták a víz alatt a combom (egyik az egyik, másik a másik oldalról) és így fordítottak fejjel lefelé. "Perverzebbek" ilyankor az "áldozat" talpát is csikizhetik, velem ezt is megcsinálták, nem gáz, ki lehet bírni ;)
Amikor volt barátom, vele is játszottunk ilyeneket, és a víz alatt átöleltem a lábát, ő meg az enyémet víz fölött, aztán cseréltünk. Kellemes élmény volt! :)
Azt is lehet, hogy az egyik kézen áll a víz alatt és a másik megfogja a lábát és úgy tartja.
Az orrát fogja be, akinek ez probléma.
Szinte bárki bárkivel tudja ezt játszani, mert a víz felhajtóereje miatt nem érzed a másikat nehéznek.
Nyugodtan próbálkozzatok, nem veszélyes, mert aki a víz alatt van, tud jelezni, ha fel szeretne jönni!
Csak bátran! :-))
L/19
A válasz megírásának időpontja: ma 14:04
nem gondoltam h még válaszol erre valaki, köszi!
igen, kb. erre voltam kíváncsi.
hallod, ha ezeket így meg is csináltátok a medencében, ahogy leírtad, az nem semmi. ezt a részletességet, ahogy leírtad, ez kész :D elég sokat gyakorolhattátok, v csak nagyon ráérsz :D
egyszer mi is kipróbáljuk majd
Sok sikert hozzá! :D
Igen, éppen ráértem és gondoltam, leírom.
A nyáron sokat játszottuk ezt, ezért tudom ennyire.
Párszor felvettük videóba a medencézésünket. Egyik videón végig ilyeneket csinálunk. Ha érdekel, neked, de csak neked elküldöm a videót privátban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!