Az orrsudár és a spinakkerbaum (/bumm) egy és ugyanaz?
Figyelt kérdés
Erről a videóról jutott az eszembe, nemtudom, hogy mi lehet. A második kérdésem tehát, hogy mi az, amit eltörnek? (ahogy elnézem karbonszálas, tehát biztos elég drága volt, ráadásul neki volt előnye) És még azt hogy mire jó (a spinakkerbaumnál tudom, mire jó)?
Légyszi képekhez linkeket is küldjetek, amin mind a kettőből van egy-egy, csak hogy lássam melyik-melyik, és ne keverjem többé.
2010. nov. 27. 18:40
1/2 anonim válasza:
Nem ugyanaz, az orrsudár a hajó orránál nyúlik ki, arra rögzítik az orrvitorla alját a genakkert, reachert, valójából a spinakkeren kívül mindent. A spinakkernek külön bummja van,ez az árbócra van ráerősítve, kb másfél méter magasan, persze hajója válogatja.
2/2 A kérdező kommentje:
ja a link lemaradt :D akkor itt az orrsudarat törik el ezek szerint
http://www.youtube.com/watch?v=k0zA-xHJdgU&feature=player_em..
Azt tudtam, hogy a spinnakerbaum az árbocból nyílik :D de azt hittem, hogy az is valamiféle spinnakerbaum
Köszi a válaszod, megtennéd még, hogy megmondod, h mit törnek el a videóban, sztem az orrsudarat, de nem biztos.
2010. dec. 5. 14:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!