Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Uszodában miért SEHOL se...

Uszodában miért SEHOL se engedélyezett a beléptetésnél beljebb enni? Mit szabad tennem akkor, ha mégis muszáj lenne enni és csak később tervezek távozni?

Figyelt kérdés

Mármint nem az a kérdés, hogy a medence mellett vagy az öltözőben miért nem (csak ezeket, még tudom is és meg is értem),hanem, hogy miért nem lehet egy fizikailag jobb sarokban se ill. tényleg sehol. És jó okkal kérdezem ezt, az okát lent találjátok meg.

Kétszer már jártam a székesfehérvári Csitáry G. Emil Uszodában, és akkor szükséghelyzetem sem állt elő a teljes bent tartózkodásom alatt (bár az egyik esetben a végén a felöltözés kb felénél tartva jött rám a rosszullétes éhség, de ha már ott tartottam, akkor már azért is befejeztem az öltözést és utána ettem, viszont utána kint már tényleg azonnal), ám mindez nem jelenti azt, hogy örökösen így fogom megúszni.

Ma megyek oda legközelebb.

Úszni is és szaunázni is szeretnék. (Ezekkel a tevékenységekkel már dél lesz mire még csak elkezdek bármelyik részlegről az öltözőre váltani, és 9 körül már belépek az épületbe, nem fehérvári vagyok és vonattal megyek, 9 helyett később már csak 11-kor tudnék odaérni és az meg érteletlen idő lenne.)

Ha csak úszni mennék oda, akkor pénztártól utcáig max 2 óra telne el (Max!), és ehhez fel se tenném a kérdést, ami emez esetben még magamban se merülne fel.

De kombináltan leszek ott (eddig is csak úgy voltam).

Bent helyben azt láttam, hogy Minden olyan sarkon, ahol joggal gondolhatom, hogy éppen elhagytam az előző térrészt és más jellegű részbe értem át, ÚJRA ki volt rakva az "(itt is) étkezni tilos" feliratú tábla, azaz volt közveztlenül az órás beléptető kapu után a lépcsőn, volt az öltözőben, a medencetérben, és még a szauna pihenőjében is.

Miután a látottak összessége engem ennyire foglalkoztat, Már túl vagyok azon, hogy online is utána nézzek. Ezt találtam:

[link]

"Tilos!

az öltözőkben, valamint a medencetérben étkezni;"

"Az öltözők használati rendje és értékmegőrzés:

A szekrényekben nem tartható étel, ital,"

Az első idézet még "so-so" lenne, amennyiben tényleg "csak" szűken értve azokon a helyeken lenne tilos enni. De a valóságban nem találok ott BENT jó helyet, sehol a pénztárnál beljebb.

A 2. idézet az, ami még jobban meglep. Ha egyszerre nem lehet kaja az öltözőnél még bejebb se (alapesetben a szekrényben hagynám és szükségesetben onnan venném elő), és ezek szerint az öltözőszekrényben se, akkor ezek szerint valójában már az utcáról beérkezni nulla kajával kéne? ((Számomra pont ezt tilos bárhol tennem, hogy egyáltalán nincs kajám, mindig és mindenhol kell legyen nálam a hazajutásomig elég kaja és víz.) (Nálam ill. a szekrényemben igenis lesz több szendvics, mert onnan meg 13-ra felnőttképzésre megyek és csak este érek haza!))

Mivel eddig más uszikban (Dunaújváros, Érd, Százhalombatta) simán megoldottam a többórás bent tartózodások közbe eső éhség elverését és leszidást se kaptam érte még sehol sose, ehhez képest megleptek engem a Szfváron látottak. Így nemcsak a Csitáry uszi szabályait kerestem ki, hanem még össze is hasonlítottam, erre azt találtam, hogy nem is egyedülálló a vasszigor, íme:

[link]

"TILOS:

az öltözőkben, valamint az uszodatérben étkezni (ez kizárólag a büfében és az előcsarnokban engedélyezett),"

És ami az utóbbi idézetben zárójelbe került, azt a részt sok más google-találat is tartalmazza...

Bár az utóbbi oldalon nem találtam a szekrényes mondatot, viszont az étkezős mondat azt árulta el, hogy a legközelebbi engedélyezett étkezés helye is kívül lenne az "órakapun" (uszodák büféi a beléptetéshez képest nem beljebb, hanem kijjebb szoktak lenni). De ha kimegyek az órakapun, akkor elvesztettem az eredetileg bent tölteni tervezett időm hátralévő részét!

Miért nincs kijelölt hely bent? Nem csak 2órás úszójeggyel úszók vannak bent, eleve árulnak is kombijegyet, tudhatják, hogy egyben sok órát is tölthet bent valaki, de ha csak bent(-bent) sok órát töltök, már nem kéne elvárni, hogy még annyi ideig se legyen ilyen szükségletem miközben még mindig bent vagyok.

SZÓVAL, mit lehet tennem ha ILYEN uszodában vagyok és rám jön a "MOST KELL enni (anélkül gyenge maradok)!" ‒ érzés és attól a ponttól még odébb van a kötött idejű tervezett távozás és inkább addig bent maradni szeretnék?

Amit rólam kell tudni:

• napi sokszor kell ennem;

• tisztességes adagot eszek mindig;

• az utóbbi pont ellenére is, bennem max 2,5-3 órán át tart ki a kaja (nem pont addig, hanem MAX addig!), rapidtempóban elégetem az üzemanyagot és kicsi a tankom;

• amikor kimerül a "CH-raktáram", akkor jobb esetben *először* csak magát az éhséget érzem összvissz, rosszabb esetben pillanatokon belül komplett energiavesztést tapasztalok és rosszul leszek, mind2 esetben szó szerint van pár percem elkezdeni enni ahhoz, hogy ne romoljon a helyzetem (előbbi esetben azt elkerülendő, hogy az átmenjen az utóbbiba);

• amikor a rosszullét már itt van, sok esetben váratlanul jött és hirtelen (random időpontban, és kevés idő alatt is változik az érzésem "minden f@sza"-ról "jaj, minden erőm elhagyott, kezdek rosszul lenni"-vé).

• Nem vagyok cukros, ezt már ki is vizsgáltattam, de az így is valós, hogy milyen érzeteim szoktak lenni, és hogy csak rövid időre elég a "feltankolás". Mielőtt az lenne erre a jótanács, hogy az a lényeg, hogy MIT eszek, én már mindent megpróbáltam a hosszú hónapok alatt, ami az első ilyen rosszullétes panasz óta eltelt, de Bármit is eszek, mindenhogyan szűk pár órán belül az abból nyert energiám kifogy. Igaz, hogy hála Istennek nem Minden megéhezéskor leszek rosszul, de éppen elég, hogy létezik, nullánál többször előfordul olyan, hogy már rosszul vagyok amikor megéhezek, és nem tudhatom előre, hogy melyik nap melyik órájában fog e rosszabb eset bekövetkezni, éppen ezért Minden megéhezéskor annak megfelelően kell eljárjak, hogy meg akarom előzni, nehogy az az alkalom is átmenjen rosszullétbe.

nov. 5. 06:58
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:

Kihagytam, de amennyiben kimennék (legalább az előtérig), abban nem csak a belépőhelyen is történő kifelé áthaladás azaz kilépés lenne a logikai bukfenc, hanem egy másik "gond" is van vele: a kint léthez (nemcsak a kint evéshez, egyáltalán a kintre kerüléshez is) előbb abszolválni kell az összes kifelé készülődős tevékenységet. Szárazzá tenni az egész testem, minden vizes cuccom elrakni, felöltözni, ezek összessége már nem csak pár perc (negyedóra alatt szoktam ezt olyankor, amikor amúgy is távozni készülök, és ha ezeket az elején zuhannyal vagy inkább rendes lefürdéssel toldom meg, akkor alsó hangon 20 perc is elmegy), viszont önmagában enni pár perc alatt megvan...

Amennyiben pedig már nagyon éhes és majdnem rosszul vagyok már akkor, amikor még csak elkezdek a medencetérből egyáltalán mozdulni valamerre, akkor nincs is annyi időm, amennyit fent leírtam. Ha így is azt várják, hogy igenis menjek ki, akkor azzal szenvedést is elvárnak tőlem (pedig én az ügyfél vagyok és ezért nem lehetne még csak kényelmetlenség tűrését se elvárni)

nov. 5. 07:00
 2/20 anonim ***** válasza:
77%
Hát elég idióta elvárás egy sportlétesítménytől, hogy ennyire nem ismerik a sport és étkezés kapcsolatait. Nincs egy szakember a dolgozók, de még az ismerősök között sem? Nem normális dolog hogy több óra sport mellett ne legyen lehetőség enni legalább egy energiaszeletet vagy akármit.
nov. 5. 07:32
 3/20 A kérdező kommentje:

Ugye?

Szerintem azt csinálom kb egy óra múlva Fehérváron a vonat és az uszi között, hogy veszek a boltban 2 banánt, az tuti nem tud morzsálódni (a héj nem gond, én Soha nem szemetelek, rendszeres természetjáró is vagyok, de enélkül is rendes ember a rendes ember), és az egyiket megeszem rögtön a boltból kijövet (mert rendes adagot ugyanekkor enni úgyse tudnék úgy, hogy túlságosan csak most volt a reggelim, a 2. vonatom közül az elsőn ülve ½8 és 8 között), a másikat szépen beviszem, a már előre elrakott pár müzliszelet mellett, és minimum a másik banánt benyomom úszás után (valószínűleg azt teszem előbb és aztán 1-2 menet szauna). Kapják be ha annyiért b...nak le, komolyan.

Lehet most megmondtam magam a választ arra, hogy mit csinálok odabent amennyiben "helyzet van", de csak erre mondtam meg, és ettől nem fog a külső helyzet semmit se változni, inkább ezen részre várok kívülről is észrevételeket, hogy mégis miért így lett, hogyan és mi eséllyel változhatna emberbarátabbá. (Meg persze arra is, hogy mások szerint mit szabad helyzetben csinálni úgy, hogy még mindig belül marad a felhasználó.)

És az a durva, biztos Te (#2) is annak találod, hogy nem is ez az egyetlen hely ilyen, hanem nagyon sok, kb a zöme az usziknak... Ahogyan én működök odabent, ha csak úsznék is előfordulhat, hogy hiába tervezek a 10 (oda-vissza) hossz után távozni, kiszívta az energia- és CH- raktáramat a mozgás, ilyenkor is előfordulhat, hogy akkora lett az energiahiány, hogy azonnal kellene enni valamit már onnantól, hogy a vízből kijövök... (Túrázáskor is a megállás után azonnal kezdek enni, nem pedig nemtommennyit csak kempelés a kettő között.)

nov. 5. 08:13
 4/20 A kérdező kommentje:
Komolyan, az ilyen helyek késztetnek arra, hogy vegyek egy turmixgépet. (Eddig nem szántam rá magam, ill. nem is olcsó dolog az.) Inni csak alkoholt tilos ott, bármi mást lehet (na már csak az kéne, hogy inni se lehessen!), vagyis kb arra használnék egy nem átlátszó kulacsot, hogy valójában folyékony kaja lesz benne és az elfogyasztása kívülről csak ivásnak látszik
nov. 5. 08:24
 5/20 A kérdező kommentje:

Esetleg fehérvári (vagy Nagyon gyakran oda járó) valaki nincs itt, aki meg tudja mondani, hogy abban az usziban hol van legalább olyan sarok, ami legalább gyakorlatilag eldugottabb és nem néznek oda? (Milyen kérdés ez, kb mintha Ramadán lenne és azért ne lássanak mások engem enni...😅🤦‍♂️)

És jogismerő valaki van itt, hogy rendes válasz jöjjön az alábbi, most felmerült kérdésre is?

Ha eszek és rajtakapnak és szidnak is érte, akkor hivatkozhatok erre? (Nyerhetek pusztán ennyivel?)

Magyarország alaptörvénye:

Mindenkinek joga van a testi-lelki egészség megőrzéséhez.

Az én egészségem csak akkor megőrzött ha el lehet látnom magam. Annak hiányában átkozottul hajlamos vagyok rosszul lenni, és ha még ekkor se azonnal segíthetek magamon, azt ALAPJOGOM csorbulásának érzékelem és értékelem.

nov. 5. 08:53
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Milyen az elrendezése? Nálunk simán ki tudsz jönni az uszodatérből a büféhez, ami az előtérből nyílik. Az előtérben is vannak asztalai, oda simán le lehet ülni enni, inni.

Gondolom, az az oka, hogy sokan sok ember nagyon trehány, koszos, tele volt minden morzsába, ételmaradékkel, belerohadt a szekrényekbe. Talán kaptak egy ÁNTSZ ellenőrzést is.

nov. 5. 09:37
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
Kimész az előcsadnokba enni. Problema megoldva
nov. 5. 10:14
 8/20 Thunderfairy ***** válasza:
100%
Uszoda előtt teleenni magad és úgy menni hogy kibird ott evés nélkűl.
nov. 5. 11:18
 9/20 anonim ***** válasza:
Öltöző fülkében nem tehetnek kamerát, így ott ehetsz sutyiba nyugodtan.
nov. 5. 11:21
 10/20 A kérdező kommentje:

#6 ezt tudom is, és a tisztaság jogos is, DE akkor is az kéne, hogy akkor viszont egy kijelölt engedélyezett sarok legyen tisztes távolban a medencétől. Több óra mozgás Garantáltan rá is kényszerít, hogy pótoljam az energiát, és az összes többi sportban meg is szabad ezt tenni!

#7 már leírtam fent, de azért egyszer még megismétlem: itt órás kapus a belépés, ha az előcsarnokba megyek, akkor rendesen kiléptem. Ezen felül ott még fáznék is fürdőruhában, cuccal meg fel is vagyok málházva egy ilyen napon, amikor felnőttsulim is van (másmilyen napon el se utaznék Szfvárra csak az usziért), így nem fogok e célra még köntöst is cipelni egész nap, pedig önmagában ez lenne a legjobb megoldás. Ha rendesen felöltözök, úgy h utána újra vetkőzhetek, sok időt veszítek.

Mindezeken felül azt is világosan leírtam, hogy amennyiben még rosszullétes is az éhség (sőt, akkor is ha rosszullét nélkül szimpla farkaséhség, ekkor meg kell előzni a bajt), akkor azonnal kell enni, annyi időm sincs amíg kiérek kintre, ami garantáltan sok hosszú percig tart. Rohanni se tudok éhesen (máskor mindenkinél gyorsabban sétálok, de ilyen igazi energiavesztés esetén már mozogni is nehéz úgy, hogy még mindig kimerült a "tankom")

#8 ezt van mikor meg tudom tenni, de nem mindig, az a másik rossz dolgom, hogy nem tudok szó szerint Csak Úgy enni, hanem csak akkor tudok ha legalább egy kicsit éhes is vagyok, étvágy nélkül nem megy.

A mindennapokban állandóan megtehetem, hogy akkor eszek ha éhes vagyok (nem gyárban dolgozok és ott pont ezért nem is lehetnék), ezért a mindennapjaimat nem fogom csak az alkalomszerű hely miatt átkalibrálni.

#9 de, olyan helyen tehetnek, ahol előírás, hogy tilos az öltözés a szekrények között (van, ahol nem az, egy fél percre pucér seggem se szabálytalan, de van, ahol ez tilos, itt se szólnak a pulcsi és nadrág szekrények közötti le- és felvételéért, de intimebbeket tényleg tilos). Voálá, máris nincs intim dolog, amit az öltözőben is jelenlévő kamera látna. Ezen felül akár megfigyelt az öltöző, akár nem, itt mászkálnak a dolgozók, inkább ők látnák meg a zabálást...

nov. 5. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!