Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Miért gyantáztatja magát az...

Miért gyantáztatja magát az olimpián minden úszó?

Figyelt kérdés

júl. 31. 11:41
 1/7 anonim ***** válasza:
80%

A hajó is jobban siklik a vízen, ha lecsutakoljuk az algát.

A térdigérő pinaszőr pont úgy fékez, mint az alga.

júl. 31. 11:45
 2/7 anonim ***** válasza:
87%
Kissebb az ellenállás ha csupasz.
júl. 31. 13:46
 3/7 anonim ***** válasza:
88%

#1-es férfiak is gyantáztatják magukat, hónaljt is…

Divat miatt is csinálják

júl. 31. 15:51
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

3# csak a vicc kedvéért írtam konkrét területet.

Gondolod, hogy a hónaljkutyinál, meg a bundás lábnál másképp müködik a fizika, mint a lábak közt?

aug. 1. 10:18
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Cseh Lacinak szokása volt még a haját is leborotválni, hogy kisebb legyen a közegellenállása.

Még ha sapkát hord (úgy emlékszem, neki nem volt szokása), akkor is más a közegellenállása, ha teljesen sima a feje, mint ha haj van a sapka alatt, ezért a sapka felülete hullámos.

Lehet, hogy ezek nevetséges apróságok és talán egyáltalán nincs szerepük az eredményben. Viszont ezen a szinten a legkisebb időkülönbségen is sok múlhat. Ha ezt tudod azzal befolyásolni, hogy borotválkozol/szőrtelenítesz, akkor inkább megteszed, mint nem. Az elérhető eredmény többet hoz, mint amennyi kockázatot a kihagyása jelenthet.

aug. 4. 11:37
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

"Az elérhető eredmény többet hoz, mint amennyi kockázatot a kihagyása jelenthet."

Az is sokat számít, hogy mit gondolsz, és miben hiszel.

Ha arra kondentrálsz, hogy "lyaly a szörzetem lefog", akkor fejben fogod vissza magad.

Nekem küzdösportban van hasonló tényezö, ami teljesen megválzoztatja még a kiállásomat is egy hétköznapi edzésen is.

Teljesen butaságnak hangzik, de a gi (ruha) az. Huszonévig üztem egy sportágat, majd pár évre kickboxoltam, ahol "mackónadrágban" meg pólóban edzettünk. Valami folyamatosan hiányzott. Egyzser elmentem egy klubba a korábbi stílusba, felvettem a ruhát, teljesen más e´rzes volt, minden valahogy otthonosabb volt, kb. olyan, mintha vízben hadonászás után a szabadban próbálnál, plusz ahogy csattan a ruha a technika végén... mind pszickiha, ami miatt jobban megy. Ugyanetz el tudom képzelni az úszónál is, amikor be lehet fonni a mellkasszört, és agyban is fogja vissza magát.

aug. 4. 13:50
 7/7 anonim ***** válasza:

#6 Persze, sőt akár egyfajta meditáció, pszichés versenyre ráhangolódás is lehet benne, hogy valaki szőrtelenít, felöltözik, bármi egyéb ceremoniális dolgot művel. Mentálisan kizökkentheti a puszta kihagyása is egy ilyen "szertartásnak".

Pszichológusok megállapították, hogy a munka teljesítményt is nagyban meg tudja határozni már önmagában az is, hogy a munka előtt átöltözöl a munkaruhába, felveszed az egyenruhád, stb.

Sokaknál a home office pont azért megy olyan nehezen, mert ezek a pici rituálék, tudatállapot átkapcsolások kimaradnak. Ezért is megy nehezebben a munkára koncentrálás, fejben ott lenni, haladni.

Egy olyan munkakörnél, ahol ténylegesen egyenruhát, munkaruhát kell hordani, bemegy az ember a munkahelyre, ott jobban meg vannak ezek a dolgok maguktól is, mert nehezebben elkerülhető. Viszont ahol nem kell munkaruhát/egyenruhát hordani, átöltözni, pláne bejárni sem, ott ezek mesterséges megteremtése sokkal fontosabb lehet, mert magától, természetes úton nincs meg.

A sportolóknál is sok féle hasonló szokás van - ami mondjuk egyeseket már szörnyen babonássá is tud tenni, ami viszont egy ponton túl lehet, hogy többet árt, mint használ...

aug. 4. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!