Horgász egyesület alapítás feltételei?
Üdv.
Szeretnék horgász egyesületet alapítani.. ügyvédnél még nemvoltam, nyílván megyek hozzá is de addigis szeretnék egykis információt kapni töletek.
Nagyjából tisztában vagyok az egyesület alapítás feltételeivel.. konkrétan az érdekelne, hogy horgász egyesületnél az alapító tagoknak rendelkezni kell állami engedélyel?
Illetve ha önkormányzattól kapja bérbe a tavat az egyesúlet akkor először is bérleti szerződés kell ahhoz hogy megalakulhason az egyesület az adott vízterületre?
"ha önkormányzattól kapja bérbe a tavat az egyesúlet akkor először is bérleti szerződés kell ahhoz hogy megalakulhason az egyesület az adott vízterületre?"
Hogy adhatná bérbe az önkormányzat a tulajdonát egy nem létező egyesületnek?
Sok horgászegyesület létezik, amelyeknek nincsen horgászvize, a tagok másik vízkezelő (pl MOHOSZ) vizeire váltanak területi engedélyt.
Szerződést kötni nem lehet nem létező egyesülettel.
Értem.Én pont erre voltam kíváncsi, hogy vízterület nélkül is létre lehet hozni e az egyesületet.
Viszont az nem értem, hogy miért működik sok egyesület így ebben mi a jó?
Nekünk ha minden jól megy lesz víz terúletünk csak
"vízterület nélkül is létre lehet hozni e az egyesületet.
Viszont az nem értem, hogy miért működik sok egyesület így ebben mi a jó?"
Azért mert kötelező belépni mindenkinek egy nyamvadt egyletbe ahol minimum 2eFt a tagdíj. Na ezt a marhaságot kellene megszüntetni. LEHÚZÁS! Ahogy a semmirevaló horgászkártya is.
A Horgászkártya is lehúzás, ugyanakkor van funkciója, az egy azonosító.
Ma már nem lehet azt megcsinálni, hogy egy horgászattól eltiltott személy átmegy egy másik egyesületbe, és ott vált engedélyt, mert központilag van nyilvántartva minden horgász, horgászattal kapcsolatos adata.
Ha regisztrálva vagy, és belépsz a mohosz.hu oldalra, évekre visszamenőleg meg tudod nézni a saját adataidat, melyik egyesületnél voltál tag, hová váltottál területi engedélyeket, leadtad-e a fogási naplót, stb.
Ebben ugyan nincs semmi érdekes, de a horgászattól eltiltott nem tud másik egyesületnél sem engedélyt váltani, mert kidobja a rendszer az eltiltást is.
Azon lehet vitázni, hogy miért kerül ez 5 évente 2200 forintba, szép lehet a végösszeg, de van funkciója a Horgászkártyának.
A saját vízterülettel nem rendelkező horgászegyesületeknek meg az az értelme, hogy mivel kötelező az egyesületi tagság, és vannak nem egyesületek kezelésében lévő horgászvizek, sok horgásznak nem mindegy, hogy az éves tagdíj 2000, 20000, vagy 50000 forint (tagdíj+halasítási hozzájárulás a divat sok elit egyesületnél)
"Azon lehet vitázni, hogy miért kerül ez 5 évente 2200 forintba, szép lehet a végösszeg, de van funkciója a Horgászkártyának."
Nem lehet vitázni, mert ez egy 100%-os lehúzás. Azon a nyamvadékon SEMMI OLYAN ACAT NINCS AMI MEGVÁLTOZIK! Még fénykép sincs rajta. A sorszám nem változik. Egyedül csak a név változna, de az önkény miatt, így ott lenne csak logikus az újragyártáatás, minden más, azaz alapesetben semmi sem indokolja.
Ez az egész egyesületesdi szerintem a múlt rendszerből ránk ragadt valami.
Elég lenne egy megyei horgász szövetség, aki rendezi a dolgokat egy normális ügyfélszolgálattal.De azok is le vannak maradva az érdekképviselettel, nincs normális út a horgászhelyekhez, bezzeg a dátum ikszelésért tudnak büntetni, meg kocsányon lógó szemekkel nézni, nehogy 4 kiló paducot vigyél haza a 3 helyett-miközben vannak helyek, ahol nyáron mást se tudsz fogni. Amit még nagyon szeretek, az, amikor a tisztítatlan szennyvíz ömlik bele a Natura 2000-es védelem alatt álló vízbe, de ha te új horgászállást alakítanál ki és a belógó ágakat lefűrészeled, szarrá büntetnek.
A telepített tavak dolgait oldja meg a vízkezelő, fölösleges ezért egyesületet alapítani. Csak arra jó, hogy kötelező társadalmi munkában-ingyen munka- rendbe rakják a kockatavakat, ha egyáltalán van saját kezelésű tavuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!