Melyik a legérzékenyebb kapásjelző?
Feederbothoz fölösleges a plusz kapásjelző, hacsak nem speciális esetről van szó, de azok a ritka kivételek.
Tény, hogy én is láttam már feederbottal+kapásjelző karikával horgászókat, de azt nem állítanám, hogy ők vannak többségben.
Azt is látom, hogy sok horgász ma már elvan kényelmesedve, amire a szabályok is rásegítenek.
Valamikor tilos volt a brvetett horgászbotokat felügyelet nélkül hagyni az új trend, hogy horgászat közben akár aludni is lehet majd visít az elektromos kapásjelző - amit szintén láttam már feederbottal kombinálva.
A nyeletőfékes orsó is is plusz, kényelmi szolgáltatással (nyeletőfék) szerelt, ami a horgásztól, a horgászat stílusától függ, hogy kell-e az.
A hasznossága nem vitatható, ha olyan stílusban horgászik, hisz ha a hal húzza a zsinórt, "visít" az orsó, de amúgy teljesen nélkülözhető is a használata, akkor csak egy fölösleges plusz az orsón, ami meghibásodhat.
Azt mindenki a saját döntése alapján tudja megítélni, hogy neki a nyeletőfék mennyire szükséges.
Nekem is van nyeletőfékes orsóm, de nagyon ritkán használom azt a funkciót, ami nem azt jelenti, hogy másoknak nem lehet hasznos.
Azért nem használom, mert ott vagyok a botnál, az úgy van lerakva, hogy a hal ne tudja a vízbe rántani (ez fontos), és egy maszatolós kapásnak is késedelem nélkül lehrt bevágni, nem kell először a nyeletőféket kikapcsolni, tekerni egyet a hajtókarral.
Aki ott hagyja a botot, és matat a közelben, a nyeletőfék, az elektromos kapásjelző hagjára hagyatkozik.
Ma már nagyon ritkán látok olyan pecást, aki botra tett kézzel horgászik.
Ez egy botos technika, amikor úgy van elrendezkedve, hogy a letett boton tudja nyugtatni a kezét, és egy feederen pl érezni lehet a kapást nem kell a botot lesni, lehet nézelődni.
A plusz kapásjelző használatával a picker, fédder "butul", az érzékeny spiccen az is látszódik, amikir valami nekiúszik a zsinórnak.
Mindezekkel együtt mindenki horgásszin úgy, ahogy neki megfelel, de azért a többiekre is illik tekintettel lenni.
Elektromos kapásjelző vinnyogtatás, hangos rádióhallgatással kombinálva nem szórakoztató mások számára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!