Horgászok,ti bojlis botra melyik damilt rakjátok inkább? Delphin 0.30mm 6 kg Carp expert 0.30mm 13 kg A delphin jobb márka de kisebb a szakítószilárdsága,ez sokat számít? Ahol horgászni akarok sok a 11 kg feletti amur.
A Delphin sem egy neves márka, szlovák cég, a Carp Expert magyar.
A termékeik zöme Kínában készül, de ebben sincs semmi rendkívüli.
Az önmagában nem sokat mond, hogy beírod a két márkanevet, a Delphin, és a Carp Expert is sokféle zsinórt forgalmaz, "felcimkéz".
Delphin zsinórt soha nem használtam, ami nem azt jelenti, hogy nem lehet jó az is, de nincsen vele tapasztalatom.
Carp Expert zsinórokat használtam, ár-érték arányban nem volt azokkal sem bajom, de a zsinórokról tudni kell azt is, nem biztos, hogy ugyanúgy funkcionáltak egy tiszta vizű bányatóban, vagy a Tisza, vagy a Duna vizében ázva... eltérőek a vizek ásványi anyagai, a szennyezőanyagok, lehet olyan, hogy egy Tiszán bevált márkát a Duna vize napok alatt tönkretesz (nem feltétlenül, és csak egy példa arra, hogy nehéz kijelenteni, hogy melyik a jó zsinór)
Ezt pl kipróbáltam, használom, és nekem bevált, pedig nem egy drága zsinór:
Ezt pl jobban kedvelem, de drágább is, és az sem biztos, hogy annyival jobb, mint, amennyivel drágább (nem szempont nálam)
A szakítószilárdságot meg összevissza írkálnak, kb egyik sem hiteles, a 30-as monofiloknál a tizen-kilós értékeket még csomó nélkül is kétségbe vonom.
A halat pedig fárasztani szokás, nem kicsörlőzni, nem vontatókötél szerepe van, egy 30-as zsinórral, ami valóban "tud" 4-5 kilós terhelést, ki lehet fárasztani a kapitális amúrt is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!