Ki, mikor és miért úszta át először a Balatont?
Én pl anno 9 évesen faterommal a Balaton átúszáson, 2.5 óra alatt mellbe.
Ha az első embert kérdezed, aki átúszhatta, lövésem sincs, a Római Birodalom alatt már tuti voltak olyanok, aki brahiból átúszott, eleve akkoriban kisebb is volt a tó jóval, a rómaiaknál már létezett a szabadidő fogalma, szóval sportértéke se volt olyan jelentős.
Hogy előtte kelta, dák, pannon, szarmata legények csináltak-e ilyet, hogy imponáljanak a lányoknak azt soha sem tudjuk meg.
Én nem a Balatont, hanem a Dunát 10 évesen Foktőnél (Kalocsa melletti kis falu), apámmal és keresztapámmal. Nem szervezett átúszás volt, csak úgy brahiból.
Ért is egy kis baleset, nem vettem észre a partnál hogy már sekély a víz, és jól beleütöttem a térdem egy kőbe. Alig tudtam az egyik lábamat mozgatni. Visszafelé egy lábbal, karból kellett megtenni az utat. (mellúszásban)
Már felnőttként az algyői híd mellett lévő (nem hivatalos) nudista strandnál pár sráccal usztunk át a tuloldalon leskelődőkhöz, és meginvitáltuk őket, jöjjenek át, közelebbről jobban láthatnak. Erre mind elpárolgott!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!