Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Egy úszásoktató segíthet ebben?

Egy úszásoktató segíthet ebben?

Figyelt kérdés

Már gyerekkoromban sem ment valami jól az úszás, volt a suliban úszásoktatás, amin részt is vettem, de igazából nem ment akkor sem valami jól. Most felnőttként a strandon szoktam próbálgatni a mellúszást több-kevesebb sikerrel. A problémám a következő: iszonyatos erőfeszítésbe kerül, hogy kidugjam a fejem levegőt venni, és így nagyon hamar el is fáradok. Ha nem dugom ki a fejem, hanem a víz alatt úszok ilyen békaúszásban, az egészen jól megy, szerintem jól is haladok, de a mellúszás nem megy.

A strandon elnézve a többi embert, némelyik úgy úszik, hogy a feje folyamatosan kint a vízből, kutyaúszásban, szinte nulla erőfeszítéssel tempózik, és megsem süllyed el, halad előre. Én meg ha egy pillanatra lazítok, már süllyedek is lefelé. A testalkat ennyire számít, van aki szinte lebeg a vízen, van aki meg kevésbé, és annak nehezebb úsznia? Én is ilyen szépen nyugisan szeretnék úszni, nem pedig úgy, mintha konditeremben emelgetnék súlyokat.

175Cm 78Kg vagyok.

2023. júl. 22. 20:18
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
Egy jó oktató, edző biztosan tud segíteni.
2023. júl. 22. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!