Mi az oka annak, hogy sok amatőrnek a mellúszás a kényelmes? Vagy én vagyok fordítva bekötve?
Sokakat látok uszodában, akik fél-egy órán át tolják mellúszásban, sokszor szerencsére a fejüket betéve, bár a siklásos szakasz általában elmarad.
Számomra ez az úszásnem igen lassú és elfáradok, főleg a combfeszítőm.
Számomra a gyors a legkevésbé megterhelő, utána a hát következik.
Pedig gyógytornára jártam csak, meg néhány nyáron szülők mellett néhány hossz a strandon...illetve tévében lestem, hogyan csinálják, ha pedig élőben kiigazított valaki, arra igyekeztem figyelni.
De a mell egyszerűen nem megy.
Mi az oka annak, hogy másnak pont az könnyű, vagy mitől függ ez?
Nem tudom, mi ez a mellúszás-fétis. Amikor a gyerekeim jártak úszásoktatásra, akkor vetettem fel az oktatónak, hogy a gyors lényegesen egyszerűbbnek érződik (és nekem is valóban könnyebb, hatékonyabb).
Legnagyobb meglepetésemre teljesen egyetértett velem, de valamiért mégis a mellúszást "kell" tanítania, mert azt várja el mindenki.
Fura.
A mellúszás számomra mozgásművészet a gyorshoz képest.
A hát nehéz még talán, de azt én ösztönből jól csinálom, ha figyelek (mondták). Ha nem figyelem, szétesik.
Mármint az ösztönbőlt úgy értem, hogy nem tanították, nem gyakoroltam, ha figyelek, automatikusan úgy megy.
8
De nem véletlen a magyar neve, meg hogy freestyle-ban a legtöbben ezt választják.
Nekem sohase ment jól a mell.
Angliában amúgy front crawlnak hívják.
A freestyle egyrészt amerikai, másrészt választható úszásnem, csak pont a fentiek miatt szoktak a választhatónál abban úszni - mert a mell lassú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!