Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Csalitüskés kérdéseim?

Csalitüskés kérdéseim?

Figyelt kérdés

Üdv, nemrég gondoltam kipróbálom ezt a csalitüskés történetet, eddig mezei módon kínáltam fel a csalit, de hallottam, hogy ez hatékony(abb?)

Mit kell erről tudni, ez önakasztó, szükséges kapáskor itt is berántás?

Vagy akármi tapasztalatot szívesen fogadok.

2023. ápr. 30. 21:37
 1/3 anonim ***** válasza:

A fűzött csalis horgászat nem újdonság, a csalitüske annyiban újdonság, hogy a csalizást egyszerűbbé teszi, de mivel a csalinak tartani is kell a tüskén, nem esket le, ha csak "rálehel" a hal, gyorsan felépült egy egész csaligyártó üzletág, amibe azért belevittek némi tudományt is.

A csalitüskére szánt csalik sűrűsége kisebb, mint a vízé, apró méretűek, a fizika is rásegít, hogy a hal szájába kerüljenek, és a szabad horog könnyebben megakadhat akkor, ha ha ki akarja köpni azt a hal.

2023. ápr. 30. 22:11
 2/3 anonim ***** válasza:
Igen a fűzött csali nem újdonság! Régen cérnával kötötték fel esetleg! Utána jött be a tüske ami könnyebb gyorsabb csalizást kínál! Mint a szaloncukornál azt is régen cérnával kötötték a fára ma meg kampó ami könnyebb! A lebegtetés azért jó mert súlytalanul lebeg pl gumikukorica és könnyebben beszívja a hal! És ha esetleg iszapos vagy szemetes a vízfenék akkor is jobban észreveszi a hal mert ki van emelve!
2023. máj. 7. 17:13
 3/3 Met2 válasza:

Használhatsz előre gyártott szilikonos tüskét, de ezt könnyű elhagyni főleg úgy hogy én pl. szakál nélküli horoggal horgászom. Pontyra, amúra hasznalom, hajszálelőkével rögzítem. Fontos először az tüskét kösd fel, utánna a horgot, így könnyebb. A horog tüske távolságát magad kísérletezd ki, pontynál más mint pl. amúrnál.

Fogósabb mintha a csalit horogra teszed.

2023. máj. 16. 13:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!