Csalitüskés kérdéseim?
Üdv, nemrég gondoltam kipróbálom ezt a csalitüskés történetet, eddig mezei módon kínáltam fel a csalit, de hallottam, hogy ez hatékony(abb?)
Mit kell erről tudni, ez önakasztó, szükséges kapáskor itt is berántás?
Vagy akármi tapasztalatot szívesen fogadok.
A fűzött csalis horgászat nem újdonság, a csalitüske annyiban újdonság, hogy a csalizást egyszerűbbé teszi, de mivel a csalinak tartani is kell a tüskén, nem esket le, ha csak "rálehel" a hal, gyorsan felépült egy egész csaligyártó üzletág, amibe azért belevittek némi tudományt is.
A csalitüskére szánt csalik sűrűsége kisebb, mint a vízé, apró méretűek, a fizika is rásegít, hogy a hal szájába kerüljenek, és a szabad horog könnyebben megakadhat akkor, ha ha ki akarja köpni azt a hal.
Használhatsz előre gyártott szilikonos tüskét, de ezt könnyű elhagyni főleg úgy hogy én pl. szakál nélküli horoggal horgászom. Pontyra, amúra hasznalom, hajszálelőkével rögzítem. Fontos először az tüskét kösd fel, utánna a horgot, így könnyebb. A horog tüske távolságát magad kísérletezd ki, pontynál más mint pl. amúrnál.
Fogósabb mintha a csalit horogra teszed.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!