A Balatont át lehet úszni úgy is, ha heti kétszer úszom kedvtelésre keresztedzésként?
Én egyszer úgy úsztam át, hogy abban az évben még uszodában sem jártam...
Ha megvan az erőnlét, simán teljesíthető.
Ha észrevesznek a rendőrök, figyelmeztetnek, visszaküldenek, vagy meg is büntetnek. Északon 500 méterig, délen 1000 méterig szabad beúszni. Nem fognak nekiállni méricskélni, én szoktam úszkálni északi partról 500-1000 méter között, de apósomat például büntették meg, mikor 1000 méternél jóval beljebb úszott amúgy békatalppal.
Inkább azt javaslom a parttól mondjuk 500 méterre ússz keresztben, azzal is meg tudod tenni heti kétszer a távot. Egyébként mint rendszeres edzés fenntarthatóbb, mert középen gyakran jóval nagyobbak a hullámok és kiszámíthatatlanabn, ha jó úszó vagy, akkor is teljesen más lesz a terhelés jó időben mint rossz időben, a villámlás vagy a nsgy viharokkal szemben meg hiába vagy jó úszó, számodra is veszélyes.
2-es. Ja bocs, félreértettem, azt hittem heti 2-szer úsznád át keresztedzésként :-)
Szerintem igen, nem egy ismerősöm kevesebb edzéssel is átúszta.
Nade 5,2 km-t nyílt vízben, a rendszeres fordulók segítsége nélkül.....
Szinte felkészülés nélkül?
Ti milyen erőnléttel rendelkeztek?
Ha egy ideig nem úszom, akkor 25 méteres medencében az 1500 méter fáj és energetikailag is kimerülök.
5-ös vagyok.
Én heti 4-5 alkalommal járok edzeni.
5-ször vettem részt a Balaton átúszáson, az elsőre készültem úszással, egyik előtt 2 héttel leúsztam 3500 m-t a medencében, egyik évben szombatonként jártam úszni, kettőnél meg nem nagyon úsztam előtte. Az utolsón lett a legjobb időm, akkor sem készültem.
Az úszók jó része nem készül, ez nem verseny.
Ha elfáradsz, megállsz, pihensz, folytatod. Sorfalat állnak a hajók.
Nincs időhöz kötve, a leglassabb valami 8 óra alatt úszta át.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!