Hogyan kell beetetni a halakat? mennyi etetőanyag kell nekik?
Ha nincs széthorgászva, és nagyobb a tó, akkor a pontynak nyugodtan mehet be
8-10 csúzli gombóc. Ha nem esznek a halak, akkor jobb a kereső, vagy a method, oda elég, ami a kosárban van.
Keszegre, kárászra nem kell alapozni, negyed-fél órán át ütemesen, 5percenként ugyanoda dobálsz a féderkosárral, majd ha addig nem jött kapás, akkor 10-15 percig benn hagyod. Ha akkor se jön semmi, akkor nem esznek. Nekem ez a tapasztalatom.
Folyó vízen mások a szabályok, más a kaja állaga is.
Szervusz!
Én a Fővárosi Duna szakaszán és annak holtágain szoktam horgászni. Keszegre megyek. Nagy sodrás esetén, maximum az etető kosárba teszek, de azt sem mindig. Holtágon 1kg etetőanyagot 5-6 óra alatt dobálok el. Én úgy gondolom, volt sokszáz millió évük ráhangolódniuk az élőcsali megtalálására annak ficánkolása alapján.
Egy telepített tavon viszont más a helyzet. Érdemes ott azt megvásárolni amit az ottani boltban árulnak etetőanyagot, mert valószínűleg ahhoz vannak szokva.
Pl Diósjenőn a Jenői tónál a vaníliás Timáx mixből egyetlen gombóc után kaptak már a halak.
Szeptemberben a Balaton északi partján voltam keszegezni, 3 kg édes fahéjjas etetőanyagot bedobtam (elvileg a Balatonon egyik legjobb keszegező anyag), snecin kívül semmit sem fogtam.
Szóval nagyon összetett dolog az etetés. Vízhőmérséklet, légnyomás, szokás, napszak...
Lényegében ha 20-30percenként bedobsz egy gombócot állóvizen, akkor már megszoktak jelenni a kopoltyúsok. De ha esetleg elfogyna az etetőanyagod ne ess kétségbe, és maradj kint bátran.
Görbüljön!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!