Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Hogyan kell beetetni a halakat...

Hogyan kell beetetni a halakat? mennyi etetőanyag kell nekik?

Figyelt kérdés
Az etetőkosáron van egy gombóc és azon kívül mennyit kell a vízbe dobni?
2022. aug. 5. 01:50
 1/3 anonim ***** válasza:
Ez változó, sok mindentől függ, intenziven horgászott halastavakon inkább az szokott a gond lenni hogy sok etető anyag jut a vízbe, a horgászok által, és inkább jolakatják a halakat mint sem kapásra ösztönöznék! Folyóvizen más a helyzet, ott inkább a sürübb ujra dobás 15-20 percenként eredményesebb lehet, de ez sem tuti mindenhol és mindenre.
2022. aug. 5. 14:55
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha nincs széthorgászva, és nagyobb a tó, akkor a pontynak nyugodtan mehet be

8-10 csúzli gombóc. Ha nem esznek a halak, akkor jobb a kereső, vagy a method, oda elég, ami a kosárban van.

Keszegre, kárászra nem kell alapozni, negyed-fél órán át ütemesen, 5percenként ugyanoda dobálsz a féderkosárral, majd ha addig nem jött kapás, akkor 10-15 percig benn hagyod. Ha akkor se jön semmi, akkor nem esznek. Nekem ez a tapasztalatom.

Folyó vízen mások a szabályok, más a kaja állaga is.

2022. aug. 8. 19:43
 3/3 anonim ***** válasza:

Szervusz!

Én a Fővárosi Duna szakaszán és annak holtágain szoktam horgászni. Keszegre megyek. Nagy sodrás esetén, maximum az etető kosárba teszek, de azt sem mindig. Holtágon 1kg etetőanyagot 5-6 óra alatt dobálok el. Én úgy gondolom, volt sokszáz millió évük ráhangolódniuk az élőcsali megtalálására annak ficánkolása alapján.

Egy telepített tavon viszont más a helyzet. Érdemes ott azt megvásárolni amit az ottani boltban árulnak etetőanyagot, mert valószínűleg ahhoz vannak szokva.

Pl Diósjenőn a Jenői tónál a vaníliás Timáx mixből egyetlen gombóc után kaptak már a halak.

Szeptemberben a Balaton északi partján voltam keszegezni, 3 kg édes fahéjjas etetőanyagot bedobtam (elvileg a Balatonon egyik legjobb keszegező anyag), snecin kívül semmit sem fogtam.

Szóval nagyon összetett dolog az etetés. Vízhőmérséklet, légnyomás, szokás, napszak...

Lényegében ha 20-30percenként bedobsz egy gombócot állóvizen, akkor már megszoktak jelenni a kopoltyúsok. De ha esetleg elfogyna az etetőanyagod ne ess kétségbe, és maradj kint bátran.

Görbüljön!

2022. nov. 2. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!