Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Ifjúsági vagy felnőtt horgász...

Ifjúsági vagy felnőtt horgász 18 éve felett?

Figyelt kérdés

Segítsetek, mert már el vagyok veszve teljesen! :D

Szóval a helyzet a következő. Horgászvizsga előtt állok és ugye szembe jöttek velem a "kategóriák". Nem tudom, hogy mióta van ez így, de ifjúsági horgász lehet az a 22. életévét be nem töltött személy is, aki közép- vagy felsőoktatásban nappali tagozatos diák. Na most, a kérdés, hogy aki 18 elmúlt és ifjúsági horgász, az is csak 1 bottal horgászhat vagy ő már kettővel, mint a felnőtt horgász, csak bizonyos kedvezményeket kap, mint diák? Mert ha csak eggyel, én nem is említem, hogy diák vagyok. :D

Azért itt teszem fel a kérdést, mert a neten keresgélve sajnos nem kaptam erre választ.

20 éves nő vagyok, érettség utáni technikumi képzésen, tehát beleillek az ifjúsági horgász kategóriába.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2022. jún. 2. 12:15
 1/2 anonim ***** válasza:
35%
Az ifjúsági horgászengedély egy bot használatára jogosít, a felnőtt kettőre. Szóval ebben az esetben ez a kiváltott engedélytől (állami jegytől) függ nem a kortól.
2022. jún. 2. 12:23
 2/2 anonim ***** válasza:
36%

Ebben az esetben neked a felnőtt engedély kell, az jogosít fel a két bottal horgászásra.

Hasonló ez, mint a 14 éven aluliak esetében a gyermek és az ifjúsági kategória.

Jogusult gyerek engedélyt váltani, de válthat ifjuságit is, ami több kötöttséggel, de több joggal is jár.

Ez is egy lehetséges kedvezmény, de egy bottal horgászhat.

Van, akinek ez tökéletes, pl pergető horgászok, versenyeken indulók szinte soha nem horgásznak két bottal, de készenlétben tarthatnak többet is.

2022. jún. 2. 19:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!