Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Az úszás segít a fogyásban?

Az úszás segít a fogyásban?

Figyelt kérdés
Életmódot szeretnék váltani. Megfelelő táplálkozás mellett az úszás segít a fogyásban? Heti 2-3 alkalom elég? Esetleg kérdezzek meg egy profit?

2022. ápr. 27. 07:04
 1/9 anonim ***** válasza:
Minden sport segít a fogyásban, mert energiafelhasználással jár. Fogyás szempontjából nincs olyan, hogy sok vagy kevés, hiszen összességében kell kalória deficitben lenned, ami függ a táplálkozástól is.
2022. ápr. 27. 08:00
 2/9 anonim ***** válasza:
Igen
2022. ápr. 27. 08:33
 3/9 anonim válasza:
64%
Igen, én 15 kilót adtam le úgy, hogy naponta kétszer jártam úszni, és szép feszes lettem tőle.
2022. ápr. 27. 09:06
 4/9 anonim ***** válasza:
Minden segit a fogyasban ami kcalt eget. A kajadon mulik h eleg e. Ha heti 2x deficitbe vagy de a tobbi nap nem akkor semmi sem fog kb tortenni. Dietan mulik
2022. ápr. 27. 10:09
 5/9 A kérdező kommentje:
Az elég ha csak úgy úszogatok ahogy én tudok, vagy előbb egy úszóedző mutassa meg hogyan kell rendesen úszni?
2022. ápr. 27. 11:00
 6/9 anonim ***** válasza:

5:

Attól függ mi a célod vele, illetve attól is, hogy mit jelent az, hogy úgy uszogatsz, ahogy tudsz. Egyrészt a technika fejlődésével hatékonyabban úszhatsz, de ha ez nem cél, hiszen csak az a lényeg, hogy mozogj, akkor nem szükséges. De ha mondjuk csak lassú nyanyaúszásra vagy képes, és úgy alibiznél egy-egy órát, hogy közben alig dolgozik a tested intenzívebben, mint ha a kanaoéban ülnél, akkor szükség lehet a technikai fejlődésre is.

2022. ápr. 27. 11:31
 7/9 anonim ***** válasza:

5: nem kell ehhez edző szerintem. De az "úszogatás" ne olyan legyen, hogy lapatyolsz a vízben... :)

Nyilván megtanultál valamilyen úszásnemet még iskolában, ami neked a legjobban megy (mellúszás? Gyorsúszás?), azt csináld, de tempósan. Erőltesd meg magadat! Érezni fogod, hogy ha intenzíven úszol, akkor mennyire megy fel a pulzusod.

2022. ápr. 27. 11:42
 8/9 anonim ***** válasza:
53%
Egyel kevesebb kaloriat! Enelkul nem segit semmi
2022. ápr. 28. 00:05
 9/9 anonim ***** válasza:

Én másfél év alatt 32 kilót fogytam heti 3-4 úszással. Azóta is aktívan járok úszni.

Azért nem mindegy hogyan úszol. Ha kitett fejjel lötyögés megy, akkor azzal nem égetsz több kalóriát, mint a sétával. Szóval számít a tempó, az úszástechnika, hányszor állsz meg pihenni, mekkora távokat úszol. Ez idővel javul. Ha magadtól nem megy, akkor érdemes valami úszótanfolyamra beíratkozni, ahol megtanítanak több úszásnemet.

A kaja is fontos. Hiába sportolsz, ha nem vagy kalóriadeficitben.

2022. ápr. 28. 11:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!