Ha busat fogok es nem hasznalom fel, mit lehet vele kezdeni?
Ahogy írod is vissza engedni tilos! Az más kérdés hogy vannak akik mégis vissza engedik ha olyan a helyzet és nincs a közelbe szemtanu.
Szerintem ha kicsit szélesebb körbe érdeklödsz az ismerösök rokonok között biztos lesz aki elfogadná ha ugy alakulna.
Biztos, hogy el lehet ajándékozni, sokaknak nem telik hal húsra...
Legvégső esetben csúszós hal, pont a hal tartó mellé ejted a vízbe...
Azért nem minden ilyen fekete és fehér. Lehet hogy szabály, de sok értelme nincs. Ott vannak például a törpeharcsák, rohadnak a partra kihajigálva szerencsétlenek, és kevesebb törpeharcsa lett a vizekben? Semmit sem ér.
Be lehet látni hogy árt a halálománynak pl. ha valaki korlátozás nélkül öldökli a pontyokat, de ha valaki nem öli meg a busát, amit amúgy ki se fogott volna, édes mindegy.
Nem véletlenül tilos visszaengedni.Irgalmatlan mennyiségű planktont zabál fel az őshonos ivadékok elől. Szaporodik, meg kell nézni a dunai öblöket, tiszai szakaszokat.
Pénteken horgásztam egy dunai mellékágban. Keszeget nem sikerült fognom,még nem jött ki a szélvízre csak a telepített ponty jött fenéken. De a busa már úgy ugrált a vízből négyszer, mint a delfin! Már mozognak, pedig hideg a víz.
Én azt mondom, ha csak egy ponty ivadékot mentesz meg az éhenhalástól, azzal hogy egy busát agyoncsapsz, már megérte.
A facebook világban meg még házhoz is jönnek a húsáért, ha nincs ismerős, aki szereti.Ahogy kinéz a gazdasági helyzetünk, lehet, lesz akinek a heti húsadagját jelenti majd.
A törpe is ugyanez, ha egyet likvidálsz, akkor annyival kevesebb zabálja el a kaját a többi faj elől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!