Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Ringlót szeretnék magról...

Ringlót szeretnék magról gyökereztettni,hogy kiültethessem a kedvenc horgászhelyemre.Nem sikerül,mit rontok el?

Figyelt kérdés
2022. jan. 31. 10:15
 1/5 A kérdező kommentje:
Amúrozni kellene a szilva.Próbáltam földben,vízben gyökereztettni.Próbáltam óvatosan megtörni a magot,és fagyasztani is,eddig nem jártam sikerrel.
2022. jan. 31. 10:19
 2/5 anonim ***** válasza:

Egy magonc 7-8 év, mire terem, jó esetben. Illetve a magonc esetében nem biztos, hogy azokat a tulajdonságokat fogja hordozni, mint a gyümölcs, amelynek a magját elültetted. Ahhoz mindenképpen be is kell oltanod később. De egy beoltott is 4-5 év, mire terem.

Egy szabadgyökeres oltvány 2-3000 forint, ősszel kiülteted, ha minden jól megy, 1-2 éven belül teremhet is.

Egy konténeres már kicsit húzósabb árban van (7-8000), de azt bármikor kiültetheted, és nagyobb eséllyel lesz sikeres a telepítés. :)

Ha mindenképpen magról akarsz, akkor azt ősszel szokták földbe, és jó esetben tavasszal kihajt a mag.

Eredményesebb/gyorsabb lehet, ha óvatosan megtöröd, és vizes homokban megcsíráztatod (egy edénybe 2 cm vizes homok - mag - 2 cm vizes homok), majd amikor már van 1 cm körüli csírája (kb 1.5 hónap), átülteted földbe. Itt figyelni kell, hogy folyamatosan elég nedves (de ne tocsogós) legyen a homok, és legyen megfelelő a hőmérséklet.

2022. jan. 31. 11:02
 3/5 anonim ***** válasza:

Keress egy megfelelő méretű ringló csemetét, és azt ültesd át a kívánt helyre, ha komolyan gondolod, de nekem elég gyerekesnek hangzik ez az ötlet.

A ringló többnyire közepes méretű bokorrá fejlődik, amiről többnyire nem tud a termése olyan mélységű vízbe potyogni, ahol azt az amúrok megtalálhatják.

A szilva ugyanis csak ott eredményes amúr csali, ahol a halak ismerik, és mostanság már az sem biztos, hogy ott nincs jobb a szilvánál, olyan sok már a választék.

A ringló viszont sok helyen megterem, ingyen van, én is ismerek olyan horgászokat, akik etetnek ringlóval.

Nem is kell a bokroknak a parton állni, amikor érik, gyorsan össze lehet szedni 20-30 kilót az eteteshez (sok helyen elviszik cefrének)

Magról nevelgetni hosszadalmas, és fölösleges, több éves bokrot, vagy fát is lehet találni, vagy nemesített szilva csemetét vásárolni, kérdés, hogy annak mennyire lesz jó helye a parton.

2022. jan. 31. 16:55
 4/5 A kérdező kommentje:
Miért lenne gyerekes ötlet?Kb 100/száz/ amúrt fogtam az elmúlt 5 évben szilvával,csak kényelmesebb lenne ha a fa ott lenne a horgászhely közelében és nem máshonnan kellene vödörben odavinni.És mi az a ringló bokor?Ugyanakkorára nő mint bármelyik szilva fa,akár 4-5méter magasra.
2022. jan. 31. 19:27
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem is csemetét ültess, és időjárásnak megfelelően locsolgasd. Igénytelen növény, nő, mint a dudva. Ha jól beiszapolod, tuti hogy megmarad.
2022. febr. 3. 06:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!