Át lehet alakítani harcsázó botot finom szerelékes bottá előkével?
A harcsázó bot nem alkalmas erre!
Maga a bot test ehhez kemény nem elég "puha" a spicc
és a bot a finom vékony szereléshez!
Első válaszoló, persze meg lehet próbálni, DE
benne van a pakliba hogy már egy jobb dévér vagy kárász is letépi magát,
mert merev erös a bot!
3
Miért tépné? Ha a draget lájtin hagyja akkor nem tépi le semmi.
5
A fékre érted?
Szerintem lehet finom szerelékessel is használni, VISZONT! Finom szerelékesnél pont az adja az élvezetet, a lényeget, hogy mindent érzel, ami a szerelék másik oldalán történik, azaz ha erre a célra egy merev botot használsz, akkor pont a lényegből maradsz ki.
Nem teljesen ilyen, de egy példát mondok. Nekem van egy extra heavy és egy medium feederem. A mediummal sokkal nagyobb élmény volt kifogni egy 10 kilós pontyot, mint a másikkal, mert mindent éreztem, oda kellett jobban figyelni a fárasztás technikájára...stb. Ezen kívül a mediummal egy nagy kárászt is olyan kifogni, mint az extra heavyvel egy 4-5 kilós pontyot.
Szóval szerintem használni tudod erre, de ha a finom szerelékes ág jön be jobban, akkor szerezz be valami célnak megfelelőbb botot is.
Lehet... akár egy seprűnyélből is lehet keszegező botot fabrikálni, az más kérdés, hogy mennyire szerethető úgy a horgászat.
A 30-as damil amúgy nem egy valóban harcsára tervezett botot sejttet, lehet az "csak" pontyozó bot, de a 30-as főzsinórral 1,5 grammos úszós szereléket dobni... szerintem az nem fog menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!