Érdekes horgászhelyeket az országban?
Figyelt kérdés
Elhagyott, nem ismert tavak, csatornák, a semmi közepén ahol még vannak halak?2021. okt. 3. 10:16
1/4 anonim válasza:
Ha valaki ismer ilyeneket azt biztos hogy nem fogja veled megosztani. Meg ha esze van akkor senkivel sem. Feltünési viszketegségben szenvedő félamatőr újhullámos YouTube horgászok szokása megosztani a jó helyeket aztán pár év múlva majd lesnek hogy hová lett a hal a tuti pályákról. Nekem is volt olyan helyem amit rajtam kívül senki nem pergetett, éveken át szedtem róla a süllőket 5 kilóig bezárólag(c&r). Persze idővel föfedezték mások is, új pályákat kellett keresnem és találtam is. Az UL-es köcsögök tönkretesznek minden vizet ahová beteszik a lábukat, tucatjával fogják a kölyökhalakat, 30-40 centis, abszolút nem horogérett példányokat(közben a csicskák azt hiszik hogy ez már valami-nálam a valami az mondjuk egy 5-6 kilós balin például). Amit fognak annak legalább a harmada megdöglik pár napon belül, a többinek meg műcsaliundora lesz egy életre. Szóval sokat kell talpalni a jó(nálam ez min. 3+kg) halakért, így aki tudja a tutit az jobban teszi ha megtartja magának, én legalábbis ezt teszem.
2/4 A kérdező kommentje:
1
És ez mennyire legál amúgy, mert itt pl a környéken néha kimennek víztérkód nélküli helyekre és osztják az 50 meg 100 ezres bírságot. Vagy annyira félreeső helyet kell keresni amit tényleg senki nem ismer?
2021. okt. 3. 11:08
3/4 anonim válasza:
El kell olvasni az engedélyt hogy mely szakaszokra vonatkozik. Vannak partról nem horgászható helyek, téli telelők,de ez mind le van írva a területi engedélyben. A legálisan horgászható részeken kell megtalálni a magad pályáit. A felfedezés izgalma a legjobb az egészben, amikor a saját fejed után mégy és találod meg a magad halait. Vagy elmehetsz egy vendéghorgászatra valamelyik horgászcelebhez, az majd fogat veled is valami halat. A kiscsicskák így csinálják aztán még büszkék is tudnak lenni magukra.
4/4 anonim válasza:
Vizterkod nélküli víz alig van.
Elhagyatott víz pedig azért az mert nincs benne hal. Túl sok a horgász, ahol van hal azt valaki horgassza már..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!