Nehéz megtanulni az orsós horgászbot használatát, ha nincs aki megmutatja?
Nekem kb 1 óra volt mire rájöttem h hogyan kell bedobni a botot. Plussz 3x újra kellett kötnöm a damilt, mert beakadt egy fába és elszakadt.
Lidlibe vettem a botot. A papírján minden le van írva h hogyan kell csinálni. Ha normálisan elolvasom akkor nem bénáztam volna annyit. Még illusztrálva is van.
#3 senki! Ez csak az én mániám volt mindig is, szüleim se szerették hogy ez engem érdekel, mert nagyon állatvédők.
#4 kimentél egyedül gyakorolni ezek szerint?
7
Lehet igen, bár botot nem vennék onnan, az orsóik viszont egész tűrhetőek.
Van aki nagyon rövid idő alatt ösztönösen ráérez, és van aki nagyon sokáig sete marad.
Kezdőként, ha mód van rá, olyan helyet kell választani, ahol nincsenek a közelben horgászók, egy félre sikerült dobásnál nem tudsz keresztbe dobni azok szerelékein.
A fák kellemes árnyékot tudnak adni, de dobáskor oda kell figyelni, hogy véletlenül se akadj bele a fába, kezdőként inkább válassz olyan helyet, ahol nincsenek fák, bokrok, és a vízterület is elég szabad, nem egy pl nádassal tagolt rész, ahol pontosan kell dobni.
Ne dobj erőből, amíg nem érzed a dobás technikai részét.
Legyen a mozdulatban dinamika, tanulj meg egy előre meghatározott célra dobni, de az ne rögtön 100 méter fölötti táv legyen, az különben is sokszor fölösleges.
Az persze a helytől is függ, milyen távra érdemes horgászni, de sokszor elég a 20-30 méteresnél is rövidebb dobás... tanuláshoz, mozdulatokat begyakorolni pedig inkább a "pontos dobás" legyen a cél, ne a távolság.
A klipszes zsinórkiakasztást felejtsd el, rengeteg videóban láthatod, de az már gyakorlott szint, és sokszor fölöslegesnek is gondolom.
Halfogás szempontjából, és a dobás szempontjából is fontos a bot, orsó, zsinór összhang (dobáskor a horog nem, de halfogáshoz az a negyedik fontos elem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!