Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Keszegezés, de hogyan?

Keszegezés, de hogyan?

Figyelt kérdés

(Újra)kezdő horgász vagyok, és szeretnék úsztatva keszegezni. A helyszín Duna mellékág, nagyon lassú folyással, szinte áll a víz. Próbálkoztam spiccbottal, etettem búza-kukorica darával, keszegező etetőanyaggal, a kettő keverékével. Etettem 4-5 gombóccal, 1 gombóccal, csaliztam 1-4 csontiig, de csak fenékig érő eresztékkel fogtam kisebb bodorkákat, abból is csak keveset.

Szeretnék legalább tenyeres keszegeket ráállítani az etetésre. Fenéken, vagy vízközt érdemes próbálni ilyen vízen? Hogy érdemes etetni, illetve milyen távon kell próbálkozni, hogy beálljanak a nagyobb keszegek, kisebb kárászok?

Amikor suhanc gyerek voltam, elég volt bedobni egy kenyérszendvicset, és jöttek a jobb keszegek azon a mélységen, ahol már a sneci nem vette fel a csontit. Most meg mintha nem lenne hal, fenéken csak a géb, fölötte meg a küsz.

2021. jún. 29. 07:11
 1/4 anonim ***** válasza:
71%
Sajnos a természetes vizek eléggé ki vannak halva. Lehet érdemes lenne átállni a feederezésre.
2021. jún. 29. 10:10
 2/4 anonim ***** válasza:
71%
Próbáld ki a feederúszózást. Szerintem jó kis technika elég új és elég hatásos.
2021. jún. 29. 19:29
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A Dunán a hely megválasztása alap kérdés! Ahol régen jó volt az nem biztos

hogy most is jó, keresni kell a helyeket mert ahogy az első válaszoló

is írta, már a természetes vizek hal állománya jóval kevesebb mint azelőtt.

2021. jún. 29. 20:43
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat mindenkinek!

A hely jó, főleg ilyenkor, magasabb vízállásnál felúsznak a darabosabb halak is. Lehet látni a hatalmas amúrt, ahogy napozik.

A keszegező etetésemre is be-beúszik valószínűleg a ponty a szélvízre, mert olykor szétrepülnek a snecik. De ha elemelem a horgot a fenékről, ZÉRÓ kapás van.

A héten még megpróbálom boloval 7-8 méterre úgy, hogy nem alapozok, csak egy-egy teniszlabdányi gombócot rádobok az úszó elé 10 percenként, aztán ha így se húzza el semmi, akkor marad a féder.

Ha esetleg van jó tanács még az úsztatáshoz, azt szívesen fogadom.

2021. jún. 30. 07:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!