Frenetic, alumínium nyél?
Sziasztok, az alábbi merítőnyél mennyire megbízható?
Nehezen törik?
Link esetleg???
Nekem alu merítőszáknyelem van, 3 tagos összetolós. Ez nem reccsen sét, ha véletlen rálépek..
Ha ilyesmiként néz ki akkor azt nyugodtan megveheted. Nekem 3 tagos van, nem tudom milyen hosszú, de tökéletes és nem fog eltörni, ha véletlenül rálépsz.
Van egy olyan nyelem mint amit a második válaszoló linkelt 3 méteresben, de az olyan lágy alumíniumból van, hogy hajlik mint a kötöződrót.
Az első alkalommal egy törpeharcsa ivadékfelhőt akartam kimeríteni vele, de a hirtelen mozdulattól egyből elgörbült. Utána nem győztem egyengetni, hogy össze lehessen tolni. Halhoz azóta nem használom.
Ha jót akarsz, akkor rendes kompozit anyagból lévő merítőnyelet veszel és figyelsz, hogy ne lépj rá.
Ember! Ez merítőszák-nyél, nem kishalkiemelőháló-nyél. Merítőszákot pedig úgy használunk, hogy kihúzzuk vele a halat majd a szák drótkarikáját fogva függőlegesen tartjuk, nem vízszintesen.
A kompozitra ha rálép valaki véletlenül, azon nyomban elreccsen és nézheted.
Ember! Tisztában vagyok vele hogyan kell használni egy merítőt, de ez akkor is gyenge mint a lepkefing. Van rendes alucsőből készült nyelem az bivaly. Van kompozit nyelem 2, 3 és 4 méteres a különböző módszerekhez, szóval van mihez viszonyítanom.
Törtem is már el nem egyet, mert nem csak halakhoz használom, hanem azzal vágom a nádat vagy épp cseresznyét szedek a megfelelő adapterrel. Tudom hol vannak a határaik.
Azért vettem az alut, mert azt hittem, hogy erősebb mint a társai. Kiderült, hogy a lépésállóság az egyetlen előnye, minden másban gyengébb mint egy kompozit.
Persze mindenki magának dönti el, hogy mi a jó neki, én biztos nem veszek többet ilyet és másnak sem fogom ajánlani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!