Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Tavi horgászatra milyen botot...

Tavi horgászatra milyen botot ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Kisebb tavakra szeretnék menni egy feedert szeretnék fenekezésre és egy Match botot úszòzásra és hozzá tartozò orsòt. Elsősorban pontyra és amurra szeretnék menni. Nem verseny felszerelést szeretnék de mindenképp valami jò márkát és típust. Ebben szeretném a segítségeteket kérni köszönöm!

28/N

2021. máj. 19. 13:32
 1/8 anonim ***** válasza:
52%

Amúrra nem hiszem hogy a feeder lenne a legjobb. Én pontyozó bottal (380-as, a dobósúlyt ne kérdezd, nem emlékszem már) fogtam sokat. 25-ös damil, a 35-öst kiszúrták. Viszont 22 alá nem mennék, mert elég rafináltak, és hagyja magát kihúzni a partig 5-6 szor, majd kilő befelé. Ilyenkor szokta tépni a szerelést. Így puhára állítottam a féket.

Mondjuk neked kisebb tavakra rövidebb is elég, nekem azért volt ekkora, mert sokat pecáztam Tihanyban is, ott nem volt hátrány, ha messzire dobok.

2021. máj. 19. 13:49
 2/8 anonim ***** válasza:
52%
Egyébként zebco, abu garcia, ilyenek voltak nekem márkában, és ha van helyed szállítani, akkor jobb a 2 részes mint a teleszkópos.
2021. máj. 19. 13:50
 3/8 anonim ***** válasza:
52%

Zebco trophy matchbotom és feederem is van.

A match bottal több 15+-os pontyot is fogtam már, a feederrel 14-eset.

Tavon ha nincs akaró 20/22-es zsinorral bármit kiveszel, 25-el meg tényleg biztonságos.

Feederhez carpzoom black Ghost orsóm van, nem verseny minőség de egész jó főleg az árában. De használok kastking sharky III-t is, az klasszisokkal jobb (természetesen drágább is).

2021. máj. 19. 15:37
 4/8 anonim ***** válasza:
35%

Bot, orsó választékból annyira széles a paletta, hogy a megadott információből tippem sincs arra, hogy neked milyen igényeid vannak a felszereléssel szemben.

Nem csak a márkáról, árakról, de arról sem, hogy kb milyen hosszúságú, erősségű match bot felelne meg, illetve valóban match bot a jó választás.

"Elsősorban pontyra és amurra " - oké, de mekkorák azok a pontyok, amurok, mekkora a vízmélység, vannak-e akadók (ha igen, a megakasztott ponty első nekifutásból azt veszi célba)

A nem verseny kategória, de mindenképpen jó márka típus is jelenthet 50-60 ezer forint fölötti árat, de lehet venni 20 ezerért is kevésbé neves címkével.

Talán a várható halak méretéből kellene kiindulni, és azt eldönteni, hogy milyen erősségű legyen a felszerelés, nem mindegy, hogy 14-16-os, vagy 20-22-es zsinórméret kell oda (utóbbi már nem klasszikus match "kategória")

2021. máj. 20. 03:32
 5/8 A kérdező kommentje:
Pécs környékén lakom, kisebb tavak vannak. 10 kg alatti halakat szeretnék fogni. Nem nagy a család csak élmény is kikapcsolódás miatt szeretnénk menni a gyerekeimmel.
2021. máj. 21. 13:14
 6/8 anonim ***** válasza:
35%
Az a szép ebben a kategóriában, hogy teljesen mindegy, hogy marhaságot írsz vagy értelmeset garantáltan minden le van pontoszva :(
2021. máj. 21. 19:34
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az ideális bot méretről-márkáról egy nagyobb horgászboltban szinte biztos, hogy kapsz megfelelő választ (pl: walterland).

Amit én ajánlanék mind match- mind feeder bot az 3,6-3,9m hosszúságú.

Feederezéshez és matchezéshez is kell egy megfelelő orsó..

Fedderezéshez méretben 4000-4500 orsó elég, hogy ha fonott zsinórral horgászol. Feederezés jobb is mint a monofil. Tudok méretet is ajánlani. 0.20-0.22-es zsinórt válassz, az elég a 10 kg alatti halakhoz.

A szerelék.. a kosarak mérete is nagyon változó, fajtában, méretben, súlyban, űrtartalomban, van rácsos, van bordás, a horgok, fajták, milyen halra akarsz vele horgászni.. Nem is próbálom elmagyarázni, mert nem menne írásban, viszont youtube-on ha keresgélsz találsz pár videót.

Következő a matchezés. A matchbot nem egy úszózásra is használható bot, hanem egy úszózásra specializált bot. Ebből is rengeteg fajta-márka-méret van. *Szerintem* ebből az ideális méret a 3.9m-es hossz. Úszókból is -mint a feeder kosaraknál- rengeteg fajta van. Különböző méretek, testek, súlyok, kialakítások, nádszéli keszegezéshez, vagy balatoni hullámokhoz.. Erről is szintén helyben, boltban kérdezz.

Továbbá figyelmedbe ajánlom a Walterland csatorna videóit, illetve a "Matchbotos horgászat" című sorozatot. Tanulságosak.

+Tipp: hogy ha a gyerekek kezdők még a horgászatban, a legolcsóbb spiccbot, 0.5-1g-os úszó, 12-14-es horoggal, 1db csontival ideális. Ha kis halakat is, de lehet vele fogni, egy bedőlt fa alatt, árnyékos helyen, stb..

Remélem tudtam segíteni 😄

2021. jún. 24. 15:02
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat és az ajánlásaidat. Már nézem is a videòkat:D
2021. jún. 27. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!