Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Mit jelent a nem nyilvántartot...

Mit jelent a nem nyilvántartott halgazdálkodási vízterület?

Figyelt kérdés

Csongrád megyében hol van ilyen?

Lehet butának tűnök, csak ilyennel még nem találkoztam.

Köszi a választ!

2021. ápr. 30. 09:13
 1/3 anonim ***** válasza:
41%
Olyan vízterület aminek nincs víztér kódja. Jellemzően magántavak, bányatavak kis csatornák amiben nem is mindig van víz hal meg pláne alig.
2021. ápr. 30. 11:21
 2/3 A kérdező kommentje:
Én is valahogy így gondoltam, csak nem futottam még bele egybe sem, azért voltam ilyen kis értetlen :D
2021. ápr. 30. 13:28
 3/3 anonim ***** válasza:
65%

Dehogynem, rengetegbe belefutottál már. A szántóföld kellős közepén keletkezik egy pocsolya a belvízből, na az egy víztérkódmentes víz. Szántóföldek közötti belvízcsatorna víztérkódmentes víz. Folyók menti holtágak amelyek valamiért kiestek az idegenforgalmi pénzlehúzós pixisből, vagy megközelíthetetlenek így senkinek nem kellenek, azok is víztérkódmentesek. Kertedben egy vizes gödör, víztérkódmentes.

De ha bármilyen kereskedelmi tevékenységet végzel (halat tenyésztesz, horgásztatsz, telepíted) akkor azt csakis lajstromszám (víztérkódszám) mellett lehet. Csónakázó tó is víztérkódmentes szokott lenni, de ha ki van qrva egy pecázni tilos, akkor ott nem lehet lógatni, ha körbe van kerítve akkor ott sem lehet lógatni csak úgy. De víztérkód mentes a városi fedetlen vízelvezető árok is...

A legzebb, hogy csak úgy egy akármilyen belvízcsatornáról nem tudod, hogy mi a víztérkódja helyett a neve, mert azt kellene beírni a fogási naplóba, ugye a kárászt ott sem dobhatnád vissza, viszont be kellene írni :)

2021. máj. 2. 03:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!