Nem tudok halat fogni, ez miért lehet?
Egyik kérdés, hogy jó helyen keresed-e a halakat.
Folyókon előfordul, hogy viszonylag nagy terület üres, nincs ott számottevő mennyiségben hal.
A másik kérdés, hogy egyáltalán lehet-e halat fogni abban az időszakban, amikor te horgászol.
Mások fognak halat, vagy ők sem? ... ha igen, ők mikor, hol, és mivel?
Én nem a Dunán horgászom, de kb egy hónapja nem is vittem ki botot... kimegyek, megnézem az ismerősöket, lényegében senki nem fog értelmes halat.
Arra nincs válaszom, hogy miért, de nem esznek hetek óta.
A Dunán lehet más a helyzet, ki kell próbálni más időpontokban (sötétben?), vagy másik helyen, de mindenek előtt információt gyűjteni, másoknál van-e eredmény.
Ha csak "betli" van, akkor valamit mégsem jól csinálsz. Nem tudom, melyik Duna szakaszra jársz, de le kell nézni gyakrabban bot nélkül is, kikémlelni, hogy hol lógatnak a rutinos pecások.
Én a Komárom-Ipoly szakaszon kezdtem el, tök kezdőként úsztatni. Azt látom, hogy ezen a szakaszon nagyhalazni csak fenekezve érdemes. Megfigyeltem, hogy az a néhány úszós hol dobál, és amikor lementem bottal azokat a helyeket dobáltam meg. Szimpla kenyeres etetéssel 5-ből 3 alkalommal jött a paduc. Volt hogy csontira, volt hogy kenyérre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!