A "szivarólmos pergetés" az a dropshotozás?
Ismered a jigfejet, amin az ólom ugye a horogra van öntve.
Na most ugyanezt hármashoroggal elkészítve, de bazinagy méretű horoggal és nagyobb ólommal hívják gereblyének.
Ezt behajítják oda ahol sok a hal (busa) majd húzzák ki és a halba oldalról beleakad.
Talán nem véletlenül nincs "közkinccsé" téve a gereblyézés, a különböző orvvadász módszerekről sem találsz sok részletes leírást az interneten.
Tiltott módszer, bizonyos helyeken, ahol nagy tömegben összeáll a hal a "kapálók" nem csak sokat kifognak, még többet megsebesítenek.
Az már egy másik kérdés, hogy nem egy-két víz van, ahol az összes pergető műfajt tiltják, azzal indokolva, hogy gereblyézésre alkalmas - a kérdés szempontjából az a lényeg, hogy az adott vízterületen tiltják-e a pergetést (esetleg bizonyos verzióját), vagy sem.
A szivarólmos műlegyezés egy régi, balinos technika, modernebb verziója a pilker, nem sok köze van a drpshothoz (kb, hogy mind a kettő pergető módszernek minősül)
Csak megjegyzem, hogy egy nagy hármashorog a körforgó villantón, vagy egy támolygó után simán lehet gereblyézős cuccként használni.
Én a meder alját szoktam "átgereblyézni" ne tudd meg mennyi beszakajtott fonottat, etetőkosarat kiszedtem már. A konzervdobozok, etetőanyagos zacskókat nem is számolom. De hogy kerülnek ezek bele???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!