Inváziós hallal mi a teendő ha sportjegyet váltottam?
El sem viheted, vissza sem engedheted...
Ha jól érzékelem, kénytelen leszel helyben halászlét főzni. :-D
Kérdezd meg az adott víz kezelőjét (halászati jog bérlőjét).
Valószínűleg elviheted a busát, mivel tilos vissza engedni, de kérdezd meg az illetékest.
Kötelezően haza kell vinned a baszott nagy busát, törpét ezüstkárászt, HA a szájában akadt. Partra ne baszd ki, büdös lesz és az illetékes hatóság begbüntiz szemetelésért.
DE ha nem a szájában fogtad, hanem a fején kívül akadt neki pergetés közben, akkor viszont vissza kell dobni a baszott nagy busát, törpét, ezüstkárászt is. Rendes engedélynél is!
Úgyhogy hülye volt aki az egészet kitalálta...
Egyébként meg minden hal eshet a szák mellé is, most viccen kívül, mindenkivel megesett már. Vagy lyukas is volt már szák, mert kirágta a vidra.
"Kirágta a vidra"
Ez mekkora beszólás volt 😂😂😂
#7#
Láttam már olyan horgászműsort, ami azzal kezdődött, hogy össze szedték a mások által ott hagyott szemetet.
Egyszer meg lehet mutatni, de sorozatosan nem érdekel, az az ilyen videóktól független, hogy nem hagyok magam után szemetet a parton, akik padig otthagyják az üres zacskókat, dobozokat, azok nem azért igénytelen bunkók, mert nem látták a TV-ben, hogy illik elvinni, minimum qa kukáig, de inkább otthon dobja ki.
Egy horgászműsorban a lényeget kell bele sűríteni néhány percbe, ami főleg a felszerelés, etetőanyagok bemutatása (ebben persze ott van a reklám is), a technika, taktika, esetleg apró titkok.
Paradox, de egy horgászműsorban nagyon unalmas, ha perceken keresztül mutatják a halak fárasztását.
Azt meg pláne nem fogják mutatni, hogy gyilkolják le a halat.
Értem én, hogy állatkínzásnak minősítik a halak élve elszállítását, de akkor a keszegeket miért szabad, csak a nagyokat nem?
Például egy 8-10 kilós busát nem is olyan egyszerű megölni megfelelő eszközök nélkül, mint azt sokan elképzelik... no az az állatkínzás, amikor félig agyon verve, de élve szállítják.
"Paradox, de egy horgászműsorban nagyon unalmas, ha perceken keresztül mutatják a halak fárasztását."
Mégis ez megy és az ezerszer elismételt zacsibontós-kevergetősdi.
"Például egy 8-10 kilós busát nem is olyan egyszerű megölni megfelelő eszközök nélkül, mint azt sokan elképzelik... no az az állatkínzás, amikor félig agyon verve, de élve szállítják."
A nébihes tankönyvben sincs egy büdös szó erről.
De van 2 módszer.
- A fején, középen leszúrod, majd a gerinc felé fordítod a kést. Ezzel csak az a baj, hogy rohadtul fog csapkodni 3 mp-ig, de utána tényleg kimúlik.
- Elvágod a kopoltyúját és így kivérezteted a halat, illetve még ott ki is belezed.
A fejbeverősdi a legrosszabb, számtalanszor láttam már az emberi brutalitás ősi valóját megnyilvánulni olyanoknál akik máskor csókdosgatják, pontybölcsőzik, pontykutyafaszázzák a halakat.
Nem hagyhatod ott a parton, ez előíràs, a halat nem azért fogod ki, hogy a vadakat etesd vele, tilos is a kifogott hallal állatot etetni, csak és kizárólag emberi fogyasztásra foghatsz halat.
Egyébként meg kell kérdezned a halőrt, vagy a halászati őrt erről, vagy esetleg kérdezd meg ott, ahol a jegyet veszed.
Valószínűleg vissza kell majd engedned, de ezt csak tippelem. Napi jegyre nincs ráírva?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!