A karika nélküli hagyományos haltartó szák használata megengedett vagy tiltott?
Az első válaszoló mindenre kiterjedő részletes válaszához annyit tennék hozzá hogy nyugodtan olvasgassa a MOHOSZ országos horgászrend szabályokat.
Segítségül be másolom az ide vonatkozó részt!
"A horgászat során a fogott halat a horgász csak maga mellett tárolhatja. A hal tárolására megfelelően tágas, lehetőleg karikás haltartó szákot használjunk, melynek anyaga csomómentes legyen. A fémből készült tartószák komoly sérüléseket okozhat a halaknak, ezek használatát mindenképpen kerüljük. A megfogott halat tartószákban, vagy egyéb tárolóeszközben huzamosabban több napon keresztül ne tároljuk, illetve a néhány napig tárolt hal élve, vagy elpusztulva sem bocsátható vissza a vízbe."
Ettöl eltérhet a szabályozás horgászegyesületi vizeken, ott általában a
kiadott területi engedélyben szerepel ez.
2
Ezt én is olvastam de egyáltalán nem egyértelmű ez alapján. Nem tudom miért nem tudnak egyértelműen megfogalmazni hogy mit lehet meg mit nem. Szánalmas ez az egész lassan.
Kedves kérdező, az országos horgászrend nem tiltja a hagyományos nem karikás
szák használatát! A karikás szák mint ajánlott szerepel de nem kötelező jellegű! Viszont ettől eltérhet egyes horgászvizek szabályozása, ezt az adott helyen meg kell kérdezni vagy az oda érvényes területi jegyen meg
nézni van e valami külön szabály erre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!