Teljesen kezdőként, ha még soha nem ültem egyikben sem, a kajak vagy a kenu a jobb választás ?
Figyelt kérdés
Kezelhetőség és satbilitás szempontjából érdekelne a kérdés hogy első és egyszeri alkalommal beleülve, melyikkel élvezhető egy hosszabb táv2020. júl. 27. 18:27
1/10 anonim válasza:
Szerintem a kajakkal, mert a kenuba csak egy irányba van megterhelve a karod, míg a kajakkal mindkettő ugyanúgy dolgozik :)
2/10 anonim válasza:
Elsősorban stabil túrahajó legyen. Egy versenyhajó nagyon instabil, akár kajak, akár kenu. Én a kajakot jobban szeretem, viszont abban nem nagyon lehet mozogni. Beülsz és végig kb úgy ülsz. Egy túrakenu kicsit "kényelmesebb"
3/10 anonim válasza:
"Egy túrakenu kicsit "kényelmesebb" - ott meg kérdés, hogy tud-e egy evezővel manőverezni.
A kajakot jobbról-balról evezve könnyebb egyenesben tartani, irányítani, a kenuhoz nem árt némi evezős gyakorlat... illetve ha van rá mód, nem egyes hajóba beülni, hosszabb távra talán inkább egy több gyakorlattal bíró elé ajánlott beülni.
4/10 anonim válasza:
A versenyváltozattal fel fogsz borulni, főleg kajakkal. Túraváltozatból viszont a kajak a stabilabb. Egyébként mindkettő evezése menni fog elsőre, csak nem éppen optimális technikával, egyébként a kajak helyes evezéséhez szvsz többet kell tanulni, gyakorolni, mint a kenuhoz. Igen, előbbit könnyeb elsőre is egyensben tartani, ugyanakkor a helyes technika távolabb áll a naiv első próbálkozásoktól, mint kenu esetében.
5/10 anonim válasza:
Egyedül kajak, ha párban/többen vagytok egy járműre (pl túra), kenu.
6/10 anonim válasza:
Ha csoportos akkor kenu. Ha egyedül akkor kajak.
7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ment a zöld :)
2020. júl. 28. 13:09
8/10 anonim válasza:
Csak ne a horgászok előtt menj, mert beborítanak csontival.
9/10 anonim válasza:
#8 nem azért szoktak a parthoz közel evezni a kezdők mert a horgászokat akarják szivatni, hanem mert ott sokkal gyengébb a sodrás és könnyebb evezni és megtanulni az alapokat. Nem kötözködni akartam, csak jó ismerni mind a 2 oldalt. Én is azt mondom, hogy vigyázzunk egymásra :)
10/10 anonim válasza:
Pedig be fogják borítani, vagy lenyakazza magát, vagy koppan a 100 grammos ólom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!