Kezdőoldal » Sport, mozgás » Vizi sportok » Horgászathoz vezető út kiadásai?

Horgászathoz vezető út kiadásai?

Figyelt kérdés
Az meg van, hogy regisztráció, a vizsga maga, szervezeti tagság, horgászjegy és fogási napló, a plasztikkártya ill. területi engedély kell. De ezek közül mik kerülnek pénzbe? Megkérdezhetném a szakszervezetet is, de ebben az egészségügyi helyzetben nem akarok fölöslegesen menni, tehát pl ha már megyek, akkor regisztrálok is.. Arra vigyek pénzt?

2020. máj. 18. 12:25
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Horgász szakszervezet nincs, egyesületek vannak (mint nagyon sok más sportágban)

A Horgászkártyát megrendelheted online, 2200 forintba kerül, és évre érvényes... azt hogy mi értelme van, talán jobb nem firtatni, a 2200-at ha beszorzod 500ezerrel, talán meg is van a válasz.

Valójában még a kártya sem szükséges, a regisztráció során kapott kóddal már lehet valamelyik szimpatikus egyesületnél jelentkezni, sőt akár regisztráció nélkül is, és megcsinálják ott.

Az egyesület kiválasztása viszont egyéni igények szerint (is)

lehetséges, vannak kedvezőbb tagdíjjal, és esetenként nagyon drága tagdíjat kérő egyesületek, a lehetőségekről ott érdemes érdeklődni, ahová a területi engedélyt szeretnéd váltani.

Nem olyan bonyolult horgászegyesületbe bekerülni, mint az sok kívül álló gondolja, kivéve néhány elit, és drága vizet, ahol korlátozzák a tagok létszámát, illetve jelentős halasítási hozzájárulást kérnek a tagoktól - ezeket a részleteket kell megérdeklődni.

A horgászvizsga sem egy komoly felmérő, kb a halismeret a lényege, egy horgász tudja megkülönböztetni a pontyot a kárásztól, a törpeharcsát a folyami harcsától (stb), és ismerje a tilalmi időket (elárulom, sok horgász nem ismeri, viszont a fogási naplóban benne van minden fontos információ, ha kétséges mikor is van tilalmi idő, vagy mennyi a kifogható méret - a halat viszont illik felismerni)

A horgászvizsga egyszeri kiadás, az is kb arról szól, hogy a vizsgadíjat sok ezerrel beszorozva elég szép összeg folyik be.

- Horgászkártya - 2200 forint 5 évre

- Állami horgászjegy + fogási napló - különböző csoportok vannak, de fix, államilag meghatározott árakkal, nem jelentős összeg

- Egyesületi tagdíj - itt nagy lehet a szórás, minimum 2ezer, de lehet a sokszorosa (ezért kell körültekintően egyesületet választani, ugyanakkor az is befolyásoló tényező, hogy a vízterületet ki kezeli, ahol horgászni szeretnél)

- Területi engedély - meghatározott területre érvényes, szintén nagy a szórás.

Érdemes böngészni a mohosz.hu oldalon, illetve telefonos is lehet érdeklődni, nem feltétlenül kell elindulni felderítő útra.

2020. máj. 19. 01:32
 2/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a pontos és kielégítő választ.
2020. máj. 20. 07:46
 3/9 anonim ***** válasza:

Hjajj, koppasztás a köbön! Fent jól leírták.

Annyit kiegészítenék, hogy ha kiváltod a turista jegyet, ez 2eFt, NEM kötelező hozzá horgászkártya, de megcsinálhatod. Akkor ezzel a 2e Ft-al nyugodt szívvel lógathatsz víztérkód mentes belvízcsatornákon, vagy senkihez sem tartozó vizeken, de csak kárászt, törpét, busát vihetsz haza, minden mást (kmég a küszt is) vissza kell dobnod. Ez csak 3 hónapig érvényes, 1 botra alkalmas. Napijegyet vehetsz vele bárhová! Dunára is. Mivel jelenleg sehogy se tudsz vizsgázni, ezt az opciót mindenképpen fontold meg, és még egyleti tagdíjlenyúlás sincs, fogási napló lenyúlás sincs, de amikor letelik a 3 hónap fel kell töltened az online rendszerbe az ahhoz tartozó papírlapos naplódat.

2020. máj. 23. 13:26
 4/9 A kérdező kommentje:
Értem, de én szeretnék egy végleges jegyet, és legközelebb nem cicózni vele. De köszönöm a lehetőséget, mármint az ötletet hozzá.
2020. máj. 25. 08:35
 5/9 A kérdező kommentje:
De csak fúrja az oldalam ez a turista jegy. Ehhez meg kell tanulni azt az anyagot amit a horgászvizsgához kellene?
2020. máj. 25. 09:16
 6/9 anonim ***** válasza:
80%

Nem hallottam olyanról, aki megbukott a horgászvizsgán - ennyire komoly felmérő, ahogy már írtam, kb annyi értelme van, hogy bevétel van belőle.

Akit érdekel a horgászat, nem nehéz megtanulni a szükséges alapokat (halismeret, tilalmi idők, méretkorlátozások), a vizsga nem egy szigorú teszt.

A turista horgászjegyet műkedvelő pecásoknak találták i, aki a nyári vakáció alatt horgászni is szeretne, akit komolyabban érdekel a horgászat, nem turista jegyben gondolkodik.

Ismétlem: böngészd a mohosz.hu weboldalon lévő információkat.

2020. máj. 25. 09:51
 7/9 anonim ***** válasza:
Jelenleg a turista jegy a járható út neked, egy haveroddal, könyvvel simán végig tudod ikszelgetni. Ha nem sikerült elsőre, lehet újra próbálkozni. A rendes vizsgát nem tudom mikor fogják engedni, de lövésem sincs miért tiltották le, hiszen szétültetve, maszkolgatva senki se halna bele. Viszont arra tényleg kell tanulnod, ne legyél nagyképű mint az a majom aki anno tőlem kettővel odébb még telefonból puskázva se tudta az írásbelit, ki is baxták. A nébih oldalán van a tankönyv, a halakat nagyon tanuld meg. Nem a ponty, csuka, kárász a lényeg, hanem a kis vackok, meg amikkel a büdös életbe nem találkoztál és valószínűleg nem is fogsz.
2020. máj. 25. 12:54
 8/9 A kérdező kommentje:
Igen, a rendes vizsgára terveztem is rendesen tanulni. És igen a turistajegyet akkor most megcsinálom.
2020. máj. 25. 14:07
 9/9 anonim ***** válasza:

Letöltöd, kinyomtatod, legyen kéznél a tuhir nyomkodásánál.

[link]

De van benne elcseszés! Jegyezd meg, hogy a horgászhelyet MINDIG ki kell világítani, függetlenül attól, hogy van-e közvilágítás. Hát a könyvben nem így van írva és én a könyv szerint tanultam meg, be is szoptam azt az egy kérdést. Sajnos vizsgakor nem volt nálam a könyv, cserébe nagyon lecsesztek, hogy ennyire felkészületlenül mentem el. :P

A 10 év körüli srácok kivétel nélkül a 30-31 napos hónapokat rontották el a tilalmi időknél :)

2020. máj. 25. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!