Melyik a legjobb orsó?
harcifékes, nyeletőfékes, elsőfékes, hátsófékes??
Inkább pontyozásra kéne.
ha az ár nem számít akkor daiwa baisair tournament, ez 230k magyarországon, első nyeletőfékes (mmint mind2 elöl van, Döme isteníti) vagy fox-ot is vehetsz aranyárban, egyik legnagyobb bojlis cuccokat gyártó cég.
sztem magyarországra egy spro freeliner LCS 555 messze elég, 17ezer körül van, és tényleg nagyon jó.
Ilyennek bojlizik fater is, énis, és a zsinórprofil is teljesen jó, a fékek is finoman állíthatók, nyeletőfék is elég tág határok között, ha esetleg néha halszelettel süllőzől/harcsázol, egy 20-22es fonottal nyugodt szívvel megteheted aztis :)
ha nem kell nyeletőfék akkor egy nevis pride 80as méretben, nemrég jött ki, elég olcsó (8ezer asszem) és meglehetősen masszív (a walterlandban megfogdostam már :) )
A nyeletőfékeset tudom ajánlani, ha megszokod hogy berántás előtt tekerni kell az orsón akkor nagyon jó, sokkal hatékonyabb mint a hátsófékes, hisz az benne a lényeg hogy hagyja az orsó hogy a nagyobb halak húzzanak a zsinóron vagy benyeljék, anélkül hogy feltünne nekik hogy ellenállása van a zsinórnak.
A másik oldala pedig az hogy a nyeletőféken se muszáj bekapcsolni a nyeletőféket, és akkor ugyanolyan mint az összes többi.
Én tavaly cseréltem le a feedereimen az orsókat nyeletőfékesre és nem bántam meg, bár az is igaz hogy én harcsázni szoktam, de nem egy pontyot fogtam már vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!